Grande kan bli ny kunnskapsminister

I dag starter forhandlingene om Venstres eventuelle plass i regjeringen. Jobben som kunskapsminister er det som frister Trine Skei Grande mest.
Må Torbjørn Røe Isaksen vike plass for Trine Skei Grande? Partilederen har selv gitt uttrykk for at hun godt kan tenke seg å bli kunnskapsminister. (Foto: Sølvi W. Normannsen)

Må Torbjørn Røe Isaksen vike plass for Trine Skei Grande? Partilederen har selv gitt uttrykk for at hun godt kan tenke seg å bli kunnskapsminister. Foto: Sølvi W. Normannsen

Regjeringsforhandlingene vil pågå de neste to ukene. Ifølge Aftenposten er fredag 19. januar nevnt som en mulig dato for endringer i regjeringen. Kommer Venstre og regjeringen til enighet, kan førstnevnte få tre eller fire statsråder.

Flere kilder i Venstre som Aftenposten har snakket med, tror at Trine Skei Grande blir kunnskapsminister i en eventuell ny borgerlig regjering. Selv har partilederen vært klinkende klar på hvilken statsrådpost hun ønsker seg:

– Venstre må ha som ambisjon å ta tilbake nøkkelen til Kunnskapsdepartementet. Norge trenger et Venstre med hånden på rattet i skolepolitikken – det er altfor lenge siden sist vi var der, sa hun da hun talte til Venstres landsmøte i fjor.

Aftenposten viser også til en annen uttalelse hun kom med i valgkampen: «Når jeg får lov til å bli kunnskapsminister», vil det bli én ekstra IT-time i uken i grunnskolen.»

Hvis Torbjørn Røe Isaksen likevel fortsetter som kunnskapsminister, kan det hende at Trine Skei Grande blir kulturminister i stedet. Noen av kildene i Venstre som Aftenposten har intervjuet, håper at det skjer.

– Dette er et område Venstre kan markere seg på, og som vil gi en positiv virkning for hele regjeringen, sier en kilde til avisa.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ingen avklaring om avissamarbeid

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.