– Godt i gang med kompetansereform

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa under NHOs årskonferanse at Norge trenger en kompetansereform. Han sier arbeidet er godt i gang.
Alle skal med: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler at kompetansen bør heves både for arbeidstakere og arbeidsledige.
(Foto: Ola Sæther, Uniforum)

Alle skal med: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen varsler at kompetansen bør heves både for arbeidstakere og arbeidsledige. Foto: Ola Sæther, Uniforum

– Vi trenger en systematisk reform for livslang læring, altså en kompetansereform. Det bør bli en av de store velferdsreformene i Norge for det neste tiåret, sier Isaksen til Klassekampen. Han bekrefter overfor avisen at han er godt i gang med arbeidet.

Isaksen sier regjeringen har lagt grunnlaget for en reform, at myndighetene og partene i arbeidslivet er blitt enige om en nasjonal kompetansestrategi, og at det er satt ned et kompetansepolitisk råd som skal følge opp strategien.

I tillegg skal det settes ned et kompetansebehovsutvalg, ledet av professor Steinar Holden ved Universitetet i Oslo.

– Det er automatisering, digitalisering og globalisering. Vi har ikke råd til å holde oss til en politikk som ikke klarer å utnytte og videreutvikle kompetansen til befolkningen, sier Isaken og tilføyer at målet er å heve kompetansen både blant arbeidstakere og dem som står utenfor arbeid.

Kunnskapsministeren understreker at en slik reform vil innebære mange tiltak, og at det vil involvere arbeidslivet og den formelle delen av utdanningssektoren, altså universitet, høyskoler og fagskoler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.