OsloMet blir navnet på Norges nye universitet

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er fra i dag av historie og får lov til å kalle seg OsloMet.
Fra høgskole til universtiet: - Det er en anerkjennelse av alt det viktige arbeidet som gjøres av studenter og ansatte ved OsloMet, sier rektor Curt Rice.  
    
      (Foto: Mentz Indergaard, NTNU Info)

Fra høgskole til universtiet: - Det er en anerkjennelse av alt det viktige arbeidet som gjøres av studenter og ansatte ved OsloMet, sier rektor Curt Rice.   Foto: Mentz Indergaard, NTNU Info

Utdanningsinstitusjonen har nå status som universitet med navnet OsloMet – storbyuniversitetet. 

Endringen ble vedtatt i statsråd fredag og gjelder fra samme dag.

At det nye universitetet har valgt et utradisjonelt og unorsk navn, har vakt reaksjoner. En av dem som kritiserte navneforslaget, var Språkrådet. De mente navnet er i strid med norske rettskrivingsregler og heller ikke forklarer hva som er institusjonens oppgaver.

På engelsk er navnet OsloMet – Oslo Metropolitan University.

– HiOA har lagt ned en betydelig innsats i arbeidet med å bli universitet. Jeg ser fram til at OsloMet skal gi samfunnet dyktige kandidater og mer kunnskap, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en uttalelse.

For rektor Curt Rice er dette en stor dag:

– Jeg er veldig glad og stolt over at vi nå har blitt et universitet. Det er en anerkjennelse av alt det viktige arbeidet som gjøres av studenter og ansatte ved OsloMet, og den store utviklingen i forskning og utdanning vi har hatt de siste årene, sier rektor Curt Rice.

Det nye universitet er Norges tredje største, og Oslo er nå den første byen i landet med to universiteter.

Det var 12. desember i fjor styret i Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning (NOKUT) godkjente universitetssøknaden til HiOA. Deretter vedtok HiOA-styret 15. desember å foreslå navnet OsloMet – Storbyuniversitetet.

– For studentene vil universitetsstatus bety at de blir enda mer attraktive på arbeidsmarkedet, og kommer ut i yrket med solid, forskningsbasert kompetanse som gjør dem bedre rustet til å møte morgendagens utfordringer. Å bli et universitet er et kvalitetsstempel, og ikke minst nå siden kravene for å bli universitet er blitt betydelig strengere enn de var, sier Curt Rice i en pressemelding.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Medisinstudentene vil tilbake til pasientene

Medisinstudentene mener den pasientnære undervisningen bør starte opp igjen så raskt som mulig. – Det er en stor del av utdanningen vår, sier leder for medisinstudentene,

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.