Samlet utbygging av campus er vedtatt

Regjeringen har vedtatt at utbyggingen skal skje i løpet av ti år.

Nyheten ble lagt fram på NTNUs ledersamling på Oppdal, der statsråd Iselin Nybø deltok på Skype. (På videoen kan du se Nybø offentliggjøre nyheten 22 minutter ut i opptaket)

I vedtaket fra regjeringskonferansen torsdag ble det bestemt at NTNU får penger til 92 000 kvadratmeter nybygg og 45 000 kvadratmeter ombygging av campus i Trondheim.

Får penger til KAM-senter

– Dette er en viktig avklaring. Vi er glad for å ha fått et helhetlig vedtak. NTNU får med dette en unik mulighet til å skape fremtidens universitet, som skal bidra til omstillingen av Norge, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim i en pressemelding.

Vedtaket innebærer at det nå lar seg gjøre å realisere et senter for kunst- arkitektur og musikk (KAM), selv om det ikke er satt av konkrete arealer innenfor det totale rammen.

Ifølge pressemeldinga innebærer konseptet ombygging for magasinarealene til Vitenskapsmuseet. De foreslåtte formidlingsarealene er derimot ikke inkludert. NTNU-rektoren sier at NTNU vil prøve å få det til innenfor NTNUs ordinære rammer.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Meget fornøyd rektor

- Strålende bra, dette må være NM i handlekraft, sa en meget fornøyd rektor da Iselin Nybø fortalte det glade budskapet til NTNUs ledere.

Ønskelista til NTNU var riktig nok noe lengre, blant annet har NTNU ønsket at vedtaket skal ta hensyn til fremtidig studentvekst.

- Men dette tar vi når studentveksten kommer i framtida. Du vil høre mer fra oss, lovte Bovim.

Det er imidlertid Universitetet i Tromsø som vår besøk av det nybakte statsråden først. Det skjer på tirsdag.

- Men nå er jeg jo på besøk her først også, da, om enn ikke fysisk, konstaterte Iselin Nybø.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Vi trenger ikke universiteter som kaller seg bærekraftige for omdømmets skyld

Er de villige til å ta de virkelig tøffe valgene, eller har bærekraftmålet nå blitt så utvannet at det har blitt uproblematisk å slutte seg til det?

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»