Solberg vil vite hva Norge bør forske mer på

Statsminister Erna Solberg ba om råd om hva Norge bør forske mer på da hun samlet en rekke representanter fra akademia, samfunns- og næringsliv til toppmøte.
Fra grønt skifte til digitalisering. Det er femte året på rad at regjeringen samler de viktigste beslutningstakerne innen utdannings,- samfunns- og næringsliv til et toppmøte. Her fra fjorårets møte der tema var hvordan få til det grønne skiftet.
(Foto: Tore Oksholen)

Fra grønt skifte til digitalisering. Det er femte året på rad at regjeringen samler de viktigste beslutningstakerne innen utdannings,- samfunns- og næringsliv til et toppmøte. Her fra fjorårets møte der tema var hvordan få til det grønne skiftet. Foto: Tore Oksholen

– Min utfordring til dere i dag er å tenke fritt og høyt om hva vi konkret bør gjøre mer av fremover. Er det områder vi bør forske mer på, er det kompetanse vi mangler og er det behov for endringer i regelverket? spurte Solberg da hun innledet regjeringens toppmøte om forskning og høyere utdanning i regjeringens representasjonsanlegg fredag.

Rundt 65 deltakere fra Utdannings-Norge og næringslivet deltok i rundebordskonferansen, der også finansminister Siv Jensen (Frp), nyslått forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V), olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp), samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) deltok.

Det er femte året på rad at regjeringen samler de viktigste beslutningstakerne innen utdannings,- samfunns- og næringsliv til et toppmøte. Solberg påpekte at dette møtet er ekstra viktig, fordi regjeringen til høsten skal legge fram en revidert langtidsplan for forskning og høyere utdanning.

Solberg sier digitalisering vil få en sentral plass i den nye stortingsmeldingen.

– Vi må forberede elever og studenter på den digitale fremtiden. Vi må også legge til rette for at vi alle sammen kan lære hele livet. Her har universitetene og høyskolene våre en viktig jobb fremover, sier Solberg.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Vi trenger ikke universiteter som kaller seg bærekraftige for omdømmets skyld

Er de villige til å ta de virkelig tøffe valgene, eller har bærekraftmålet nå blitt så utvannet at det har blitt uproblematisk å slutte seg til det?

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»