18 varsler om sextrakassering ved UiT

Rektor Anne Husebekk sier til Nordlys at hun selv har opplevd situasjoner som har vært på kanten.
FLERE VARSLER: UiT har fått inn nærmere 20 varsler om sextrakassering. Her rektor Anne Husebekk. (Foto: Torbein Kvil Gamst / UiT)

FLERE VARSLER: UiT har fått inn nærmere 20 varsler om sextrakassering. Her rektor Anne Husebekk. Foto: Torbein Kvil Gamst / UiT

Totalt 18 varsler om seksuell trakassering har kommet inn den siste tiden, enten til ledelsen eller studentombudet ved UiT, skriver avisa Nordlys i en artikkel som krever abonnement.

17 av sakene skal dreie seg om situasjoner mellom student og ansatt.

– Jeg tror det er flere saker og jeg håper vi får fram flere saker. Det viktigste nå er at de studentene som har blitt utsatt, blir ivaretatt og fulgt opp, sier Ida-Elise Seppola, leder av Studentparlamentet ved UiT, til NRK Troms

I tirsdagens papirutgave av Nordlys blir UiT-rektor Anne Husebekk spurt om hun selv har opplevd lignende saker.

– Ikke i den forstand at jeg ville tenkt på å varsle om det, men jeg har vært oppe i situasjoner som har vært på kanten, sa Husebekk.

Rektoren sier videre at omfanget av sakene nå får høy prioritet, uten å legge noen tidsramme for arbeidet.

Flere universiteter har gått ut med omfanget av varsler som har kommet inn i kjølvannet av høstens skarpe fokus på seksuell trakassering på arbeidsplassen. I november skrev På Høyden at det har vært elleve saker om seksuell trakassering ved UiB det siste tiåret.

UiOs personaldirektør Irene Sandlie har opplyst at det ved UiO er snakk om «en håndfull» pågående varslingssaker av denne typen ved UiO, og at det har kommet inn flere varsler etter at ledelsen sendte ut en beklagelse til alle ansatte i november.

UiO har også nedsatt en ressursgruppe som skal jobbe med tiltak for å forebygge trakassering.

Les ogsåStarter kampanje mot seksuell trakassering i akademia


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jenter til makten i Velferdstingets nye ledelse

Den nye ledelsen til Velferdstinget består av Ragnhild Karlsen Dalslåen, Stine Johannessen og Martine Lysebo.

Disse fem studentene stiller til NTNUs styre

Her kan du bedre kjent med kandidatene.

Råd fra dagens to representanter

- Stem på noen du tror har samme verdisett som deg, anbefaler Christoffer Vikebø Nesse.

Mange sivilingeniører og naturvitere står uten jobb

Ferske mastere innen teknologi og realfag sliter med å få relevante jobber. Mannlige sivilingeniører og kandidater med innvandrerbakgrunn strever mest, viser ny undersøkelse fra Nifu.