18 varsler om sextrakassering ved UiT

Rektor Anne Husebekk sier til Nordlys at hun selv har opplevd situasjoner som har vært på kanten.
FLERE VARSLER: UiT har fått inn nærmere 20 varsler om sextrakassering. Her rektor Anne Husebekk. (Foto: Torbein Kvil Gamst / UiT)

FLERE VARSLER: UiT har fått inn nærmere 20 varsler om sextrakassering. Her rektor Anne Husebekk. Foto: Torbein Kvil Gamst / UiT

Totalt 18 varsler om seksuell trakassering har kommet inn den siste tiden, enten til ledelsen eller studentombudet ved UiT, skriver avisa Nordlys i en artikkel som krever abonnement.

17 av sakene skal dreie seg om situasjoner mellom student og ansatt.

– Jeg tror det er flere saker og jeg håper vi får fram flere saker. Det viktigste nå er at de studentene som har blitt utsatt, blir ivaretatt og fulgt opp, sier Ida-Elise Seppola, leder av Studentparlamentet ved UiT, til NRK Troms

I tirsdagens papirutgave av Nordlys blir UiT-rektor Anne Husebekk spurt om hun selv har opplevd lignende saker.

– Ikke i den forstand at jeg ville tenkt på å varsle om det, men jeg har vært oppe i situasjoner som har vært på kanten, sa Husebekk.

Rektoren sier videre at omfanget av sakene nå får høy prioritet, uten å legge noen tidsramme for arbeidet.

Flere universiteter har gått ut med omfanget av varsler som har kommet inn i kjølvannet av høstens skarpe fokus på seksuell trakassering på arbeidsplassen. I november skrev På Høyden at det har vært elleve saker om seksuell trakassering ved UiB det siste tiåret.

UiOs personaldirektør Irene Sandlie har opplyst at det ved UiO er snakk om «en håndfull» pågående varslingssaker av denne typen ved UiO, og at det har kommet inn flere varsler etter at ledelsen sendte ut en beklagelse til alle ansatte i november.

UiO har også nedsatt en ressursgruppe som skal jobbe med tiltak for å forebygge trakassering.

Les ogsåStarter kampanje mot seksuell trakassering i akademia


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.

Slik svarer Forskerforbundet Nils Rune Langeland

Flere har etterlyst Forskerforbundets begrunnelse for ikke å støtte den sparkede professoren Nils Rune Langelands søksmål mot staten. Nå deler han den selv.