Rekordmange lærere søker videreutdanning

Så langt har over 7000 lærere valgt å søke.
– Dette er veldig gode tall, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) .
(Foto: KRISTOFFER FURBERG)

– Dette er veldig gode tall, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) . Foto: KRISTOFFER FURBERG

Fristen for å søke videreutdanning er 1. mars, og aldri før har så mange lærere bestemt seg for å søke.

Ved midnatt torsdag kveld går fristen ut, og så langt har 7.302 lærere søkt videreutdanning til høsten, sammenlignet med 5.749 som søkte i fjor.

– Dette er veldig gode tall, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) .

Sanner legger til at det fremdeles er over et døgn igjen til søknadsfristen utløper og at han håper at enda flere lærere benytter sjansen til å søke før fristen er ute.

– Siden satsingen startet i 2013 har rundt 20.000 lærere over hele landet tatt videreutdanning i ulike fag. Vi vet at lærere som har tatt videreutdanning rapporterer at de har blitt bedre til å undervise, og at elevene lærer mer, sier Sanner.

Ifølge en undersøkelse fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU, 2016) sier lærere som har tatt videreutdanning at de har endret undervisningen. Sju av ti mener at de har blitt bedre lærere, ifølge undersøkelsen.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.

Olsen avmystifiserer omstridt U5-gruppe

UiB-rektor Dag Rune Olsen forteller gjerne hva de skal snakke om, men når toppene for «de fem gamle universitetene» i Norge møtes i Trondheim, er det bak lukkede dører.

Ytring:

Et steg nærmere Nordens beste studieby?

Trondheim kommune lover å stille med 7,5 millioner kroner til å rassikre Nidelva, gitt at NTNU også bidrar med penger. De pengene må komme raskt, skriver inn- og utgående styreledere i StudbyTrondheim.