- Khrono er ikkje vårt første val

– Det er rom for ein nasjonal publikasjon, men ikkje med den plattforma Khrono og Oslomet har lagt fram.
Jens Barland er leiar for Universitetsavisa sitt redaksjonsråd. (Foto: Jan T. Øverstad)

Jens Barland er leiar for Universitetsavisa sitt redaksjonsråd. Foto: Jan T. Øverstad

Det seier leiar i redaksjonsrådet for Universitetsavisa ved NTNU, Jens Barland, til På Høyden.

LES OGSÅ: Rektor Olsen vil legge ned På Høyden

LES OGSÅ Nasjonal glans framfor lokalt grums

Barland er også førsteamanuensis i medieledelse og innovasjon og har mediebakgrunn, mellom anna som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad.

– Vi ser at det absolutt er rom for ein nasjonal publikasjon på feltet, men plattforma som Khrono og Oslomet har lagt fram er ikkje vårt førsteval. Derfor har vårt råd vore å takke nei, seier Barland til På Høyden.

UiB-leiinga ønskjer å legge ned På Høyden og er i forhandlingar  med Oslomet om å innlemme redaksjonen i Khrono.

- Finst andre modellar

Rektor ved NTNU «mener det vil være fornuftig å jobbe videre med flere ideer før en endelig konklusjon blir trukket og vil derfor i denne omgang takke nei til medeierskap i Khrono etter den modellen som er foreslått», heiter det i avslagsbrevet frå NTNU.

– Konseptet med éin nettstad for sektoren treng ikkje å vere den beste løysinga. Og kanskje er det ikkje naturleg at Oslomet skal ha ei så framskoten rolle. Det kan tenkast at andre modellar er betre. Kanskje er meir systematiske former for samarbeid og stoffutveksling vegen å gå. I dag har vi også forskning.no, som alt bygger på eit felles eigarskap mellom institusjonane i sektoren, seier Barland. Han understrekar at han ikkje legg fram forslag, men tenker høgt.

– Vi bør absolutt finne fram til eit samarbeid som styrkar den journalistiske dekninga av sektoren. Det mest dramatiske er å ikkje gjere noko no når media endrar seg så mykje. Men det finst fleire ulike måtar å organisere dette på om ein vil bety noko i samfunnet, seier Jens Barland til På Høyden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.