Uio-forsker fikk ikke Kina-visum

Forsker Koen Wellens ved Universitetet i Oslo fikk aldri svar på visumsøknaden sin, og måtte bli hjemme fra statsråd Nybøs store Kina-reise.

- Jeg har ikke fått noen begrunnelse på hvorfor jeg ikke fikk noe svar på visum-søknaden, sier Koen Wellens til Khrono.

Wellens er førsteamanuensis i Kina- og Korea-studier. Han har vært tilknyttet UiOs Senter for menneskerettigheter (SMR) i flere år. Han skulle opprinnelig vært med på statsråd Iselin Nybøs store Kina-reise, men fikk aldri svar på visumsøknaden sin.

Denne uka besøker Norges minister for forskning og høyere utdanning Kina. Sammen med henne er over 220 andre fra universiteter, høgskoler og forskningsinstitutter. Blant andre er 20 av landet universitets- og høgskolerektorer med. Målet med turen er å skape tettere relasjoner med kinesiske universiteter.

- Dagen før vi skulle reise ba jeg ambassaden om å få tilbake passet mitt. Jeg hadde ikke hørt noe om visumsøknaden, og jeg har ikke fått noen begrunnelse på hvorfor jeg ikke fikk noe svar på den, sier Koen Wellens til Khrono.

Wellens har hatt forskeropphold i Kina flere ganger, senest i 2012 da han var på feltarbeid i sørvest-Kina for å se på religionspraktisering. Aftenpostens journalist og Kina-kjenner Kristoffer Rønneberg, fikk også avslag på sin søknad om visum.  UAs redaktør ble innvilget visum rett før planlagt avreise.

Kunnskapsdepartementet har ikke oversikt over om det er flere som har hatt problemer med visumsøknadene sine. Ved Universitetet i Bergen opplyser de at alle som ønsket, ble med. Det samme gjelder etter det Khrono kjenner til også NTNU.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.