Uio-forsker fikk ikke Kina-visum

Forsker Koen Wellens ved Universitetet i Oslo fikk aldri svar på visumsøknaden sin, og måtte bli hjemme fra statsråd Nybøs store Kina-reise.

- Jeg har ikke fått noen begrunnelse på hvorfor jeg ikke fikk noe svar på visum-søknaden, sier Koen Wellens til Khrono.

Wellens er førsteamanuensis i Kina- og Korea-studier. Han har vært tilknyttet UiOs Senter for menneskerettigheter (SMR) i flere år. Han skulle opprinnelig vært med på statsråd Iselin Nybøs store Kina-reise, men fikk aldri svar på visumsøknaden sin.

Denne uka besøker Norges minister for forskning og høyere utdanning Kina. Sammen med henne er over 220 andre fra universiteter, høgskoler og forskningsinstitutter. Blant andre er 20 av landet universitets- og høgskolerektorer med. Målet med turen er å skape tettere relasjoner med kinesiske universiteter.

- Dagen før vi skulle reise ba jeg ambassaden om å få tilbake passet mitt. Jeg hadde ikke hørt noe om visumsøknaden, og jeg har ikke fått noen begrunnelse på hvorfor jeg ikke fikk noe svar på den, sier Koen Wellens til Khrono.

Wellens har hatt forskeropphold i Kina flere ganger, senest i 2012 da han var på feltarbeid i sørvest-Kina for å se på religionspraktisering. Aftenpostens journalist og Kina-kjenner Kristoffer Rønneberg, fikk også avslag på sin søknad om visum.  UAs redaktør ble innvilget visum rett før planlagt avreise.

Kunnskapsdepartementet har ikke oversikt over om det er flere som har hatt problemer med visumsøknadene sine. Ved Universitetet i Bergen opplyser de at alle som ønsket, ble med. Det samme gjelder etter det Khrono kjenner til også NTNU.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Hun vil flytte 250 mediefolk så nært NTNU som mulig

Når NRK Trøndelag nå skal vurdere hvor de skal holde til i fremtiden står en samlokalisering med NTNU øverst på ønskelisten.

Sliter med å finne noen som kan bygge 250 studentboliger billig nok

Gjøvik: De nye studentboligene lar vente på seg. Et halvt år etter at spaden etter planen skulle stikkes i jorden har Sit fremdeles ikke funnet en entreprenør som er billig nok.

Ytring:

Etter- og videreutdanning ved NTNU

I sin nyttårstale slo statsminister Erna Solberg fast at «ingen i det norske arbeidslivet skal gå ut på dato». Det er tverrpolitisk enighet om å satse mer på etter- og videreutdanning, og NTNU tar utfordringen med å bidra enda mer.  

Rektoren lot industrien bestemme innholdet i ny studie

Arendal: Norsk industri mener et godt samarbeid mellom industri og akademia er nødvendig for å at utdanningene skal være relevante. Samtidig er flere skeptiske til å la industrien diktere for mye.