Uio-forsker fikk ikke Kina-visum

Forsker Koen Wellens ved Universitetet i Oslo fikk aldri svar på visumsøknaden sin, og måtte bli hjemme fra statsråd Nybøs store Kina-reise.

- Jeg har ikke fått noen begrunnelse på hvorfor jeg ikke fikk noe svar på visum-søknaden, sier Koen Wellens til Khrono.

Wellens er førsteamanuensis i Kina- og Korea-studier. Han har vært tilknyttet UiOs Senter for menneskerettigheter (SMR) i flere år. Han skulle opprinnelig vært med på statsråd Iselin Nybøs store Kina-reise, men fikk aldri svar på visumsøknaden sin.

Denne uka besøker Norges minister for forskning og høyere utdanning Kina. Sammen med henne er over 220 andre fra universiteter, høgskoler og forskningsinstitutter. Blant andre er 20 av landet universitets- og høgskolerektorer med. Målet med turen er å skape tettere relasjoner med kinesiske universiteter.

- Dagen før vi skulle reise ba jeg ambassaden om å få tilbake passet mitt. Jeg hadde ikke hørt noe om visumsøknaden, og jeg har ikke fått noen begrunnelse på hvorfor jeg ikke fikk noe svar på den, sier Koen Wellens til Khrono.

Wellens har hatt forskeropphold i Kina flere ganger, senest i 2012 da han var på feltarbeid i sørvest-Kina for å se på religionspraktisering. Aftenpostens journalist og Kina-kjenner Kristoffer Rønneberg, fikk også avslag på sin søknad om visum.  UAs redaktør ble innvilget visum rett før planlagt avreise.

Kunnskapsdepartementet har ikke oversikt over om det er flere som har hatt problemer med visumsøknadene sine. Ved Universitetet i Bergen opplyser de at alle som ønsket, ble med. Det samme gjelder etter det Khrono kjenner til også NTNU.


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Jenter til makten i Velferdstingets nye ledelse

Den nye ledelsen til Velferdstinget består av Ragnhild Karlsen Dalslåen, Stine Johannessen og Martine Lysebo.

Disse fem studentene stiller til NTNUs styre

Her kan du bedre kjent med kandidatene.

Råd fra dagens to representanter

- Stem på noen du tror har samme verdisett som deg, anbefaler Christoffer Vikebø Nesse.

Mange sivilingeniører og naturvitere står uten jobb

Ferske mastere innen teknologi og realfag sliter med å få relevante jobber. Mannlige sivilingeniører og kandidater med innvandrerbakgrunn strever mest, viser ny undersøkelse fra Nifu.