Høgskolen i Sørøst-Norge blir universitet

Regjeringen gjør trolig endelig vedtak om universitetsstatus i mai.
GLEDELIG: Rektor Petter Aasen sier det er gledelig at også NOKUT nå sier ja til universitetsstatus for Høgskolen i Sørøst-Norge. (Foto: HSN)

GLEDELIG: Rektor Petter Aasen sier det er gledelig at også NOKUT nå sier ja til universitetsstatus for Høgskolen i Sørøst-Norge. Foto: HSN

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) oppfyller alle krav til å bli universitet, og NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning)  følger dermed anbefalingene fra den sakkyndige komiteen som har vurdert søknaden.

– Jeg gratulerer Høgskolen i Sørøst-Norge, sier NOKUT-direktør Terje Mørland i en pressemelding etter dagens styremøte.

- Dette er svært gledelig nyhet, sier rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge i en melding på høgskolens nettsider.

Med bakgrunn i dette vil HSN søke Kunnskapsdepartementet om endring av status til universitet. Det er Kongen i Statsråd som fatter endelig beslutning. Trolig vil det skje i løpet av mai.

– Høgskolen i Sørøst-Norge har gjort en stor innsats både i arbeidet med søknaden og på institusjonsbesøket i fjor. Gjennom en grundig prosess har HSN overbevist komiteen og NOKUT om at de er verdig status som universitet, sier Mørland. Han poengterer likevel at arbeidet med å bli et godt universitet er langsiktig og krevende:

– Nå er det opp til høyskolen å etablere og videreutvikle et universitet som holder høy kvalitet nasjonalt og internasjonalt. Den sakkyndige komiteen har påpekt forbedringspunkter og kommet med råd som HSN bør ta med seg på veien videre.

Høgskolen i Sørøst-Norge ble opprettet 1. januar 2016 gjennom en sammenslåing av Høgskolen i Telemark og Høgskolen i Buskerud og Vestfold


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»

Universiteter som foretak: Motstanden brer seg

I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene om å markere motstand.