Arnesen og Jackson er valgt inn i NTNUs styre

Under 10 prosent av NTNUs studenter valgte å bruke stemmeretten sin i styrevalget.
Forbedringsmuligheter. Philip Lautin Jackson ønsker å vie seg til styrearbeid på heltid det neste året, og en av grunnene til det er at han - etter flere år i studentpolitikken- ser at det er rom for forbedring. (Foto: Anette Sivertstøl)

Forbedringsmuligheter. Philip Lautin Jackson ønsker å vie seg til styrearbeid på heltid det neste året, og en av grunnene til det er at han - etter flere år i studentpolitikken- ser at det er rom for forbedring. Foto: Anette Sivertstøl

Arkitektstudent Siri Arnesen og psykologistudent Philip Lautin Jackson er valgt inn som faste representanter i NTNUs styre, mens Nora Iman Hagesæther og Lars Føleide ble vararepresentanter. De to sistnevnte studerer henholdsvis medievitenskap og informatikk.

I en melding fra valgstyret heter det at 3407 studenter, av i alt 37 192 studenter med stemmerett,  valgte å benytte seg av denne retten. Dette gir en valgoppslutning på 9,2 prosent. Lederen av studentenes valgstyre, Anja Beate Andersen, uttaler at dette er en valgoppslutning de gjerne skulle sett var høyere.

- Alle kandidatene og hele studentdemokratiet har gjort en fantastisk jobb i å promotere valget på campusene og på sosiale medier, uttaler Andersen, som nå er avtroppende representant i NTNUs styre.

Til tross for dårlig oppslutning sier valgstyret seg veldig fornøyd med valgkampen.

Da UA intervjuet kandidatene før valget, uttalte Siri Arnesen at hennes ønske om å gjøre det å være student ved NTNU til noe så bra som mulig, var en av hennes motiv for å stille.

Nytt styremedlem ved NTNU. Arkitektstudent Siri Arnesen. (Foto: Anette Sivertstøl)

Nytt styremedlem ved NTNU. Arkitektstudent Siri Arnesen. Foto: Anette Sivertstøl


- Det ligger selvsagt mye motivasjon i det at det er utrolig givende å jobbe for andre på denne måten. Det er også en spennende tid å være styrerepresentant på, med blant annet campusutvikling og SHoT-undersøkelsen som blir lansert i september, sa Siri Arnesen, som lovet at hun ville væe en tøff og strategisk styrerepresentant for studentene. 

Philip Lautin Jackson ønsker å vie seg til styrearbeid på heltid det neste året, og en av grunnene til det er at han - etter flere år i studentpolitikken- ser at det er rom for forbedring.

- Vi har et stort mangfold av kompetanse, og et stort mangfold i om vi evner å bruke den. De demokratiske prosessene er ofte lite gjennomsiktige og vanskelige å sette seg inn i. Jeg ønsker å gjøre politikken på NTNU mer tilgjengelig, og vet at vi sammen har kompetansen til å klare det, sa han.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UiO verdas 62. beste universitet

Shanghai-rankinga plasserer Universitetet i Oslo som nummer 62 av dei beste universiteta i verda. NTNU er mellom dei 101 og 150 beste.

Arendalsuka:

- Foretaksmodellen blir ikke noe av

Arendal: Det er SP-politiker og tidligere styreleder ved NTNU Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring Regjeringens såkalte mulighetsstudie. Hans Petter Graver deler Arnstads vurdering. Men Nybø vil la utredningsarbeidet gå sin gang.

- Det er ikke sånn at alle trives på et kontor

Det var naturlig nok uenigheter da forskernes eget fagforbund inviterte til en diskusjon om hvorvidt de skal få beholde sine kontorer og bokhyller.

Rotter i realfagskantina - stengt på ubestemt tid

Kan ha kommet seg inn i forbindelse med ombyggingsarbeid.