Danmark henter inn to nordmenn for å styrke dansk forskning

Danmarks regjering har bedt viserektor Åse Gornitzka ved UiO lede et utvalg for å styrke dansk forskning. Med seg i utvalget har hun Gunnar Sivertsen i NIFU.
Åse Gornitzka er professor i statsvitenskap, og har særlig forsket på offentlig politikk og administrasjon, kunnskapspolitikk og styring og utvikling av universitets- og høgskolesektoren.
(Foto: UiO)

Åse Gornitzka er professor i statsvitenskap, og har særlig forsket på offentlig politikk og administrasjon, kunnskapspolitikk og styring og utvikling av universitets- og høgskolesektoren. Foto: UiO

Det er det danske Utdannelses- og forskningsdepartementet som har nedlagt utvalget som særlig skal se på finansieringen av de danske universitetene.

Forsker Gunnar Sivertsen ved NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) er også med i utvalget.

– Vi er bedt om å se på en ny modell for fordeling av basismidler til forskning som i større grad fremmer kvalitet, sier Gornitzka i en pressemelding.

– Fordelingen av disse basismidlene har stor betydning for forskningen, for den enkelte institusjon, og for det danske kunnskapssystemet, sier hun.

– Dette er naturligvis også et arbeid som har relevans langt utover Danmarks grenser, påpeker hun.

Gornitzka omtaler utvalget hun skal lede som svært kompetent, og sier hun ser fram til å jobbe med dem.

Med seg i utvalget får Gornitzka de danske professorene Hanne Foss Hansen, Jan S. Hesthaven og Jesper Wiborg Schneider, i tillegg til Gunnar Sivertsen.

Åse Gornitzka er professor i statsvitenskap, og har særlig forsket på offentlig politikk og administrasjon, kunnskapspolitikk og styring og utvikling av universitets- og høgskolesektoren. Som viserektor ved UiO har hun ansvar for forskning og internasjonalisering.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

- Jeg er ikke bekymret for den akademiske friheten ved NTNU

«Universitetsledelsen skal aldri opptre på en måte som fører til selvsensur», slår SU-dekan Marit Reitan fast i dette intervjuet.

Mener NTNUs akademiske frihet blir innskrenket

NTNU får flengende kritikk av Kristian Gundersen for sin håndtering av kontroversen omkring nettstedet Resetts intervju med Øyvind Eikrem. Han får delvis følge av Anine Kierulf. Begge er kritiske til dekan Marit Reitans bruk av begrepet «ytringsansvar.»

Professor leverte bok for sent, ilagt 2250 euro i bot

En tysk psykologiprofessor er ilagt en bot på 2.250 euro for å ha levert tilbake 50 bøker til høyskolens bibliotek for sent. Saken har nå havnet i retten.

Norce-tilsette mistar millionar i pensjon

Ei gruppe tilsette i Norce protester mot den nye pensjonsordninga deira, som eldre arbeidstakarar taper pengar på.