Danmark henter inn to nordmenn for å styrke dansk forskning

Danmarks regjering har bedt viserektor Åse Gornitzka ved UiO lede et utvalg for å styrke dansk forskning. Med seg i utvalget har hun Gunnar Sivertsen i NIFU.
Åse Gornitzka er professor i statsvitenskap, og har særlig forsket på offentlig politikk og administrasjon, kunnskapspolitikk og styring og utvikling av universitets- og høgskolesektoren.
(Foto: UiO)

Åse Gornitzka er professor i statsvitenskap, og har særlig forsket på offentlig politikk og administrasjon, kunnskapspolitikk og styring og utvikling av universitets- og høgskolesektoren. Foto: UiO

Det er det danske Utdannelses- og forskningsdepartementet som har nedlagt utvalget som særlig skal se på finansieringen av de danske universitetene.

Forsker Gunnar Sivertsen ved NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) er også med i utvalget.

– Vi er bedt om å se på en ny modell for fordeling av basismidler til forskning som i større grad fremmer kvalitet, sier Gornitzka i en pressemelding.

– Fordelingen av disse basismidlene har stor betydning for forskningen, for den enkelte institusjon, og for det danske kunnskapssystemet, sier hun.

– Dette er naturligvis også et arbeid som har relevans langt utover Danmarks grenser, påpeker hun.

Gornitzka omtaler utvalget hun skal lede som svært kompetent, og sier hun ser fram til å jobbe med dem.

Med seg i utvalget får Gornitzka de danske professorene Hanne Foss Hansen, Jan S. Hesthaven og Jesper Wiborg Schneider, i tillegg til Gunnar Sivertsen.

Åse Gornitzka er professor i statsvitenskap, og har særlig forsket på offentlig politikk og administrasjon, kunnskapspolitikk og styring og utvikling av universitets- og høgskolesektoren. Som viserektor ved UiO har hun ansvar for forskning og internasjonalisering.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UiO verdas 62. beste universitet

Shanghai-rankinga plasserer Universitetet i Oslo som nummer 62 av dei beste universiteta i verda. NTNU er mellom dei 101 og 150 beste.

Arendalsuka:

- Foretaksmodellen blir ikke noe av

Arendal: Det er SP-politiker og tidligere styreleder ved NTNU Marit Arnstads vurdering etter de siste rundene i debatten omkring Regjeringens såkalte mulighetsstudie. Hans Petter Graver deler Arnstads vurdering. Men Nybø vil la utredningsarbeidet gå sin gang.

- Det er ikke sånn at alle trives på et kontor

Det var naturlig nok uenigheter da forskernes eget fagforbund inviterte til en diskusjon om hvorvidt de skal få beholde sine kontorer og bokhyller.

Rotter i realfagskantina - stengt på ubestemt tid

Kan ha kommet seg inn i forbindelse med ombyggingsarbeid.