Danmark henter inn to nordmenn for å styrke dansk forskning

Danmarks regjering har bedt viserektor Åse Gornitzka ved UiO lede et utvalg for å styrke dansk forskning. Med seg i utvalget har hun Gunnar Sivertsen i NIFU.
Åse Gornitzka er professor i statsvitenskap, og har særlig forsket på offentlig politikk og administrasjon, kunnskapspolitikk og styring og utvikling av universitets- og høgskolesektoren.
(Foto: UiO)

Åse Gornitzka er professor i statsvitenskap, og har særlig forsket på offentlig politikk og administrasjon, kunnskapspolitikk og styring og utvikling av universitets- og høgskolesektoren. Foto: UiO

Det er det danske Utdannelses- og forskningsdepartementet som har nedlagt utvalget som særlig skal se på finansieringen av de danske universitetene.

Forsker Gunnar Sivertsen ved NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) er også med i utvalget.

– Vi er bedt om å se på en ny modell for fordeling av basismidler til forskning som i større grad fremmer kvalitet, sier Gornitzka i en pressemelding.

– Fordelingen av disse basismidlene har stor betydning for forskningen, for den enkelte institusjon, og for det danske kunnskapssystemet, sier hun.

– Dette er naturligvis også et arbeid som har relevans langt utover Danmarks grenser, påpeker hun.

Gornitzka omtaler utvalget hun skal lede som svært kompetent, og sier hun ser fram til å jobbe med dem.

Med seg i utvalget får Gornitzka de danske professorene Hanne Foss Hansen, Jan S. Hesthaven og Jesper Wiborg Schneider, i tillegg til Gunnar Sivertsen.

Åse Gornitzka er professor i statsvitenskap, og har særlig forsket på offentlig politikk og administrasjon, kunnskapspolitikk og styring og utvikling av universitets- og høgskolesektoren. Som viserektor ved UiO har hun ansvar for forskning og internasjonalisering.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Entreprenørskolen 15 år:

- Vi ble sett på som en litt rar og annerledes gjeng


Trappehjelp for de som er dårlig til beins, digitale læringssystemer i økonomi og et system som høster informasjon fra tre millioner artikler hver dag.

Slik jobber sektoren med entreprenørskap

Egne sentre, studier og samarbeid med næringsliv.

Gjestekommentaren:

«Å glemme krever altså arbeid»

Hva er innovasjon? Vi forstår mer om vi kikker nærmere på termodynamikkens mekanismer, argumenterer pinsehelgens gjestekommentator, som etterlyser et «Thermodynamics of Innovations.»

Universiteter som foretak: Motstanden brer seg

I et opprop går Forskerforbundet ut mot Regjeringens åpning for å innføre foretaksmodellen ved landets universiteter og høgskoler. De er ikke alene om å markere motstand.