Mener omplassering er en oppsigelse

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn krever å få tilbake stillingen som dekan ved Høgskulen i Volda.
Rotevatn krever å få tilbake stillingen som dekan ved Høgskulen i Volda. Arbeidskonflikten kan ende med søksmål. 
        
            (Foto: Høgskolen i Volda)

Rotevatn krever å få tilbake stillingen som dekan ved Høgskulen i Volda. Arbeidskonflikten kan ende med søksmål.  Foto: Høgskolen i Volda

Forrige mandag ble dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ved Avdeling for mediefag omplassert av ledelsen ved Høgskulen i Volda. Bakgrunnen er konflikter og problemer med arbeidsmiljøet  ved avdelingen.

Men nå klager Rotevatn på styrevedtaket 29. juli som ga grønt lys for omplasseringen, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi mener vedtaket i realiteten er en oppsigelse. Det er gjort av relevant myndighet, men på feil måte, sier seniorrådgiver Geir Waage Aurdal ved arbeidslivsavdelingen til fagforeningen Samfunnsviterne til avisen.

Aurdal, som representerer Rotevatn, sier at de krever at høyskolen omgjør vedtaket.

Klagen fra Rotevatn vil først gå tilbake til høyskolestyret. Kulturdepartementet vil være klageinstans. Når alle klagemuligheter er brukt, har Rotevatn adgang til å reise sivilt søksmål om hun ønsker.

Rotevatn er omplassert i en annen stilling som rådgiver for toppledelsen. Hun skal etter planen blant annet fortsette arbeidet med å realisere et nytt mediehus i Volda.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.