Tung kom inn i bystyret i Trondheim

Hun sto nederste på Arbeiderpartiets liste, men NTNUs Karianne Tung fikk så mange personstemmer og slengere at hun kommer inn i bystyret.
På fulltid hos NTNU og på kveldstid i bystyret? Karianne Tung er valgt inn som representant for Arbeiderpartiet.  
        
            (Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet)

På fulltid hos NTNU og på kveldstid i bystyret? Karianne Tung er valgt inn som representant for Arbeiderpartiet.   Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet

Til vanlig jobber seniorrådgiveren med samfunns- og myndighetskontakt og gir kommunikasjonsfaglig lederstøtte på NTNU. Til tross for at hun var skikkelig listefyll aller nederst på kommunelista, sørget velgerne for at hun klatret oppover lista.

- Jeg er egentlig ganske overrasket. Da jeg fikk vite at vi kun fikk inn 17 personer i bystyret, og det var kun plass til sju utenom de ti på sikker plass, hadde jeg ikke tro på at det gikk. Veldig overraskende og veldig hyggelig, sier Tung til Adresseavisen.

Det var 303 personstemmer og 55 slengere som gjorde at hun suste inn på 17. og tok den siste plassen i bystyret.

Nå spekulerer Adresseavisen på om Tung kan ende opp som byråd, forutsatt at det blir byregjering.

- Men jeg sier ikke noe om det til deg. Det svaret får ordføreren hvis det i hele tatt blir aktuelt, sier hun til avisas journalist, som prøver å fritte henne ut om saken.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kan gå mot mer hjemmekontor

Siden i vår har hovedregelen for oppstart vært at NTNU-ansatte skal tilbake på campus i august. Nå skal NTNU revurdere innholdet i denne regelen.

KI-rektor advarer mot hardt klima i den svenske koronadebatten

Advarer mot et stadig hardere debattklima i kjølvannet av pandemien: KI-rektor Ole Petter Ottersen uttrykker uro for at Sverige skal havne i samme negative spiral som der USA befinner seg.

Studenter ble smittet av covid etter arrangement på campus

Fem studenter ved Aarhus universitet er smittet av covid etter å ha deltatt på ett stort arrangement på campus.

Semesterstart nærmer seg - studentledere holder pusten

For første gang foregår studiestart mens en pandemi pågår. Ledere av studentorganisasjoner i Trondheim ser fram til et nytt semester hvor studentene får innta campus igjen. Samtidig er de bekymret.