Se direkte:

Stortingshøring om nedleggelse av Nesna

Mandag var det duket for åpen høring i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget om nedleggelsen av studiested Nesna. Her kan du se møtet direkte. Opptak av møtet kommer når Stortinget har det klart.

Kreditering: Stortinget

Mandag var det høring i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget. Bakgrunnen for høringen er at Nord-styret i sommer vedtok å legge ned studiestedet Nesna. Avgjørelsen vakte sterke reaksjoner, og SV varslet tidlig at de ville ha saken opp for Stortinget.

SV ønsker at Stortinget ber regjeringen stoppe den foreslåtte endringen av studiestedsstruktur, samt komme tilbake med en helhetlig plan for fremtidig struktur for høyere utdanning i Norge.

Under høringen la blant andre ledelsen ved Nord universitet, Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland, Nordland fylkeskommune, Nesna kommune og Norsk sykepleierforbund, samt fagforeningene Utdanningsforbundet, Forskerforbundet og Fagforbundet frem sine høringssvar.

Her kan du lese hele forslaget fra SVs Audun Lysbakken, Mona Fagerås, Lars Haltbrekken og Kari Elisabeth Kaski.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ap, Sp og FrPs lek med spåkula

Vi stiller oss spørrende til hvem som skal ha denne definisjonsmakten på hva som er arbeidsrelevant, og hvordan man kan vite hva arbeidslivet har behov for i de kommende årene?

Dette er medisin mot frafall i videregående

Gjennom solidaritetskorpset kan ungdom mellom 18 og 30 år jobbe frivillig i et annet land i Europa. Det ga meg tryggheten jeg trengte, skriver Sondre Hansen.

Gjesteskribenten:

Hvordan har vi klart oss på NTNU under pandemien?

Hvordan har vi klart oss på NTNU så langt? spør Helge Holden. Her diskuterer han noen av erfaringene med å holde det gående under en pandemi.

NTNU etterlyser mindre styring i innspill til ny styringspolitikk

NTNU advarer mot for mange lover og regler i innspillene til ny UH-lov og ny styringspolitikk.