Se direkte:

Stortingshøring om nedleggelse av Nesna

Mandag var det duket for åpen høring i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget om nedleggelsen av studiested Nesna. Her kan du se møtet direkte. Opptak av møtet kommer når Stortinget har det klart.

Kreditering: Stortinget

Mandag var det høring i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget. Bakgrunnen for høringen er at Nord-styret i sommer vedtok å legge ned studiestedet Nesna. Avgjørelsen vakte sterke reaksjoner, og SV varslet tidlig at de ville ha saken opp for Stortinget.

SV ønsker at Stortinget ber regjeringen stoppe den foreslåtte endringen av studiestedsstruktur, samt komme tilbake med en helhetlig plan for fremtidig struktur for høyere utdanning i Norge.

Under høringen la blant andre ledelsen ved Nord universitet, Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland, Nordland fylkeskommune, Nesna kommune og Norsk sykepleierforbund, samt fagforeningene Utdanningsforbundet, Forskerforbundet og Fagforbundet frem sine høringssvar.

Her kan du lese hele forslaget fra SVs Audun Lysbakken, Mona Fagerås, Lars Haltbrekken og Kari Elisabeth Kaski.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Aalborg-rektor trekker NTNU-søknad

Mener offentliggjøringen av hans søknad har ført til stor uro i organisasjonen ved Aalborg Universitet.

Kvantefysikk:

Hevder å ha gjort stort data-gjennombrudd

Googles forskerne sier de har fullført en utregning som en tradisjonell superdatamaskin ville brukt tusener av år på, på kun noen få minutter.

Ytring:

Regjeringen har overkjørt autonomien til både UiT og Politihøgskolen

Så var to katter ute av sekken: Regjeringen har overkjørt autonomien til både Universitetet i Tromsø og Politihøgskolen, og Nord universitet har lagt frem planene for hvordan de vil satse på Helgeland.

UHR reagerer på KDs Nesna-beskjed til UiT

Leder Dag Rune Olsen i Universitets- og høgskolerådet (UHR) støtter UiT-rektor Anne Husebekk når hun mener Kunnskapsdepartementet (KD) har brutt inn i universitetets autonomi, skriver Forskerforum.