Henrik Asheim overtar jobben til Nybø

Høyres Henrik Asheim blir ny forsknings- og høyere utdanningsminister, melder NRK.

Henrik Asheim har tidligere vikariert som kunnskapsminister og besøkte også NTNU i kraft av dette. Nå overtar han statsrådposten på ordentlig.
Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert

Iselin Nybø blir næringsminister, mens Trine Skei Grande blir kunnskapsminister, melder VG og flere andre medier.

Det ble lenge spekulert i om kun en statsråd skal styre Kunnskapsdepartementet, men nå ser det altså ut til at dagens ordning med to statsråder fortsetter.

Den andre statsråden i Kunnskapsdepartementet, Jan Tore Sanner (H), skifter ogsådepartement og blir trolig finansminister.

De andre to statsrådene fra Venstre skal også være klare: kulturminister Abid Raja og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Ny olje- og energiminister blir Tina Bru fra Høyre.

Spekulasjonene har hele uka gått om hvordan omrokeringene blir etter at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringa. Fortsetter Iselin Nybø som statsråd? Skjer det endringer med Kunnskapsdepartementet, som i dag har to statsråder: Jan Tore Sanner og Nybø?

Ifølge en sentral kilde VG har snakket med, skal Venstre-ledelsen ha bestemt seg for at de vil ha kunnskapsministeren. I så fall er det dagens kulturminister, Trine Skei Grande, som da blir ny kunnskapsminister.

Aftenposten skrev på lederplass onsdag at Solberg-regjeringen må bli mindre. Eldre- og folkehelseministeren, samfunnssikkerhetsministeren og digitaliseringsministeren bør forsvinne, skrev avisa. I samme runde nevnte de Iselin Nybøs post som statsråd for forskning og høyere utdanning. Det er tvilsomt om landet trenger denne posten, argumenterte de.

Ifølge VG skal en ny regjering etter planen være klar på fredag formiddag.

Iselin Nybø