Oppsigelsene ved Nord universitet skjer i 2021

Da skal 10 årsverk kuttes i form av oppsigelser. De som mister jobben, vil få beskjed om dette før sommeren.
Her holder lærerutdanninga til ved campus Levanger. I tillegg har fakultetet aktivitet i Bodø og på Nesna.  
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Her holder lærerutdanninga til ved campus Levanger. I tillegg har fakultetet aktivitet i Bodø og på Nesna.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

Dette kommer fram i forslaget til bemanningsplan, ifølge sakspapirene til styremøtet neste uke.  

Årsaken til nedbemanninga er at Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag (FLU) har for mange ansatte. Fram mot 2023 skal de  jobbe for å komme i økonomisk balanse. 30 årsverk skal bort.

LES OGSÅ: Nord forbereder seg på oppsigelser

Kutter i midlertidig stillinger

I forslaget til bemanningsplan vil de største besparelsene være:

- Reduksjon av 20 årsverk i august 2020

- Oppsigelser av ansatte med 10 årsverk i februar 2021.

Det blir altså ikke oppsigelser i 2020. Nord-ledelsen ser for seg at 11 årsverk blant de midlertidig ansatte skal kuttes. 4 årsverk tas i form av naturlig avgang (pensjon). I tillegg skal eksternfinansiert virksomhet tilsvarende fem årsverk ivaretas uten nyansettelser.

Reduksjonen i årsverk i februar 2021 forutsetter oppsigelser av fast ansatte. Ifølge styrepapirene kommer avvikling av arbeidsforhold som en følge av bortfall av arbeidsoppgaver ved allerede nedlagte studietilbud. Det står:

«Det er et mål i arbeidet med nedbemanningen at man i største mulig grad skal skjerme grunnskolelærerutdanninga og barnehagelærerutdanninga

I tillegg anslår ledelsen at en reduksjon i 3-4 årsverk i 2022 vil være nødvendig for å nå målet om økonomisk balanse for fakultetet. Disse årsverkene vil være en kombinasjon av naturlig avgang og oppsigelser.

- Hele Nord universitet brøyter nå ei løype på mange ting. Det er ikke mange som har hatt en strukturprosess som oss og ikke mange som har stått i en situasjon med nedbemanning, sa dekan Egil Solli i et nylig intervju med UA.  
    
      (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Hele Nord universitet brøyter nå ei løype på mange ting. Det er ikke mange som har hatt en strukturprosess som oss og ikke mange som har stått i en situasjon med nedbemanning, sa dekan Egil Solli i et nylig intervju med UA.   Foto: KRISTOFFER FURBERG

 

Ansatte mange rett før kutt

I 2023 kan det være lys i tunnelen igjen. Som det står i notatet til styret:

«Det er verdt å merke seg at med denne nedbemanningsplanen vil FLU sannsynligvis ha en så sterk økonomisk situasjon i 2023 at bemanningen kan økes igjen

I styrenotatet er FLUs utvikling av årsverk illustrert ved hjelp av en graf. Den viser at fakultetet ansatte svært mange i 2018 og 2019.

Økonomi- og analysesjef Per Arne Skjelvik forteller at det er ei kraftig satsing på kompetanseutvikling etter fusjonen som er hovedårsaken til at fakultetet har økonomiske vansker. Universitetet i Nordland fusjonerte med to høyskoler og det skjedde ei oppbygging på alle fakulteter.

I løpet av høst 2018 og vår 2019, økte fakultetet antallet årsverk med 30. Nå skal de ned med omtrent det samme antallet innen utgangen av 2021.

- Det vi ser i ettertid, er at vi var for offensive og at oppbygginga gikk vel hurtig. Derfor må vi justere ned, sier han til Universitetsavisa.

- Det høres ut som dette har gått litt over stokk og stein når dere først øker antallet årsverk og så kort tid etterpå nedbemanner med det samme antallet?

- Det har vært offensivt og vi satset hardt. I ettertid ser vi at vi kunne tatt dette over et lengre tidsrom og derfor gjør vi ei tilpasning nå, sier Skjelvik.

Videre heter det i styrenotatet at reduksjon av årsverk med virkning i januar/februar 2021 forutsetter oppsigelsesvedtak før sommeren inneværende år. Dette arbeidet skal allerede være i gang og forslag til bemanningsplan er utarbeidet av arbeidsgiver.

LES OGSÅ: Levanger forbereder seg på enorm studentvekst
LES OGSÅ: Huskonserten alle på Røstad må få med seg

Det har vært offensivt og vi satset hardt. I ettertid ser vi at vi kunne tatt dette over et lengre tidsrom og derfor gjør vi ei tilpasning nå

Per Arne Skjelvik, økonomi- og analysesjef, Nord universitet
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.