Penger på bordet til Ocean Space

Regjeringen blar opp 40 millioner til ferdigstilling av forprosjekt.
Penger til havforskningssenter, lover Linda Hofstad Helleland. 
        
            (Foto: Kai T. Dragland, NTNU)

Penger til havforskningssenter, lover Linda Hofstad Helleland.  Foto: Kai T. Dragland, NTNU

I statsbudsjettet for 2020 fikk Ocean Space Centre 55 millioner kroner til forprosjektet. Nå får Sintef og NTNU, som forventet, ytterligere 40 millioner kroner til å ferdigstille forprosjektet som anslås å avsluttes i 2021.

- På Tyholt skal vi få et nytt havforskningsenter i verdensklasse!, sa distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland til Adresseavisen.

Prosjektet er i sin helhet kostnadsregnet til 6,2 milliarder kroner. I tillegg til bygg og laboratorier på Tyholt, skal 360 millioner kroner brukes på forskningsrettet utstyr på Hitra og Frøya, i Ålesund og i Trondheimsfjorden.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Oppfordrer til hjemmeeksamen

NTNU har oppfordret alle fagmiljøene til å endre eksamensform til hjemmeeksamen der det er mulig.

Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen

Professor Øyvind Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen for behandlingen han ble utsatt for i forbindelse med IHS-striden.

Mener forholdet mellom NTNU og Sintef gnisser

NTNU og Sintef konkurrerer om de samme oppdragene, prosjektene og forskningsmidlene, advarer direktør Magnus Langseth i SFI Casa ved NTNU.

NTNU vs Eikrem:

NTNU engasjerte to advokatbyråer

NTNU har benyttet seg av to ulike advokatbyråer i forbindelse med prosessen mot Øyvind Eikrem.