Penger som universitetene og høyskolene ikke har en plan for, skal tilbake til staten

Universiteter og høyskoler kan ikke ha mer enn 5 prosent penger på bok uten en plan for hva de skal brukes til.
Asheim og Kunnskapsdepartementet innfører nå en grense for hvor mye statlige universiteter og høyskoler kan ha på bok uten å ha en plan for hva det skal brukes til. 
        
            (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Asheim og Kunnskapsdepartementet innfører nå en grense for hvor mye statlige universiteter og høyskoler kan ha på bok uten å ha en plan for hva det skal brukes til.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

– I statsbudsjettet for neste år er det foreslått over 36 milliarder kroner til universiteter og høyskoler. Da er det rimelig å stille krav om at de har en plan for hvordan de skal brukes, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Kunnskapsdepartementet innfører nå en grense på hvor mye penger statlige universiteter og høyskoler kan ha på bok uten å ha en plan for hva de skal brukes til. Grensen settes til 5 prosent av overføringene de får fra staten.

– Hvis de ikke har en plan for bruken, så må de betale tilbake pengene, sier Asheim.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Vil bli ny direktør i Forskningsrådet

UiB-rektor Dag Rune Olsen er en av 15 personer som kniver om stillingen som administrerende direktør i Forskningsrådet.

Gjesteskribenten:

Mitt liv som digital

Du verden, så attikomme en stakkars dame på 48 år (som tross alt og på no time ble en, riktignok selverklært, kløpper på Teams og Zoom) kan føle seg!

Ytring:

Førjulstanker ved NTNU

«Noen filosofer har ment at mennesket fødes som en ubeskrevet tavle... ...Men hvem hadde laget tavlen og skrivesakene, og hvem skriver?» spør Arne B. Johansen i denne ytringen.