Styremedlem mener NTNU bommer på hvorfor ansatte er misfornøyde

- Jeg blir provosert av at NTNU-ledelsen omskriver hva det er Teknas medlemmer er misfornøyde med, sa Kristin Melum Eide på onsdagens styremøte.

Innledningsvis var det prorektor Bjarne Foss som fikk i oppgave å orientere styremedlemmene om Teknas undersøkelse. Den viser at misnøyen er stor blant mange vitenskapelig ansatte på ingeniørutdanningene og at mange også oppgir at tilliten til rektor er laber. Det er medlemmer av Tekna som har svart på spørreundersøkelsen.

- Dette er lesning som kunne vært hyggeligere, konstaterte Foss, før han ga seg ut på ei forklaring:

- Det skjer mange forandringer ved NTNU, både i kjølvannet av fusjon, og på grunn av avbyråkratiseringskravet fra Kunnskapsdepartementet og samlokaliseringsprosjektet, der folk må flytte på seg. Store endringsprosesser skjer samtidig.

Han viste også til endringer han selv har opplevd fra sitt eget institutt. Da ble den personen som tok seg av reiseregningene flyttet ut av miljøet og til et senter. Det samme har skjedd på IT-siden.

- Dette er endringer som krever tilpasning og fører til litt irritasjon, bemerket han.

LES OGSÅ: Stor misnøye etter fusjonen
LES OGSÅ: Vi blir hørt, ikke tatt hensyn til

LES OGSÅ: Foss forsvarer fusjonen

- Mindre medbestemmelse

NTNU-ledelsens analyse av hva misnøyen kommer av, fikk styremedlem Kristin Melum Eide til å tenne på alle pluggene:

- Nå må jeg passe meg så dette ikke blir et emosjonelt utbrudd, men det holder hardt. Dette er som en katekisme, med bibelvers som skal være utlagt sånn og sånn. Når de tillitsvalgte går ut i UA med en skarpstilt diagnostisering på hva problemet er, nemlig mindre medbestemmelse, da er det ikke godt nok at dette blir omskrevet til ytre prosesser, sa hun refsende.

Hun pekte på at de ansatte opplever at medbestemmelsen blir mindre. De blir involvert mer enn noen gang, men uten at medbestemmelsen er reell.

- Jeg blir provosert over at dette bagatelliseres. Vi må møte de reelle bekymringene ansatte har, slo hun fast.

- De vil ha ro og stabilitet

Thomas Farstad, representant for de teknisk-administrativt ansatte, sa seg enig med Eide.

- Mens NTNU har gjort seg ferdige med fusjon og gått videre til campusprosjektet, blir de resterende fusjonsbrikkene håndtert lenger nede i systemet. Det er smertefullt, og det er kanskje ikke tatt hensyn til den formidable jobben de vitenskapelige ansatte nå står overfor med å realisere fusjonen ned på instituttnivå, kommenterte han.

Aksel Tjora pekte på at de vitenskapelig ansatte først og fremst vil ha ro og stabilitet:

Aksel_Tjora_1.jpg  

- De vitenskapelig ansatte er ofte koblet fra egen leder, de bryr seg om egen forskning. Når de oppfatter at det er støy og endringer de ikke trenger, så oppstår det frustrasjon. De har behov for å se at det vil være ro og gode arbeidsforhold framover, slik at de får gjort jobben sin, mente han.

Prorektor Bjarne Foss sa seg enig i analysen til Aksel Tjora, men kommenterte ikke den ramsalte kritikken fra Kristin Melum Eide.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Ingen lønn for strevet

Erfarne stipendiater må se sine nyansatte kolleger hoppe forbi dem i lønn.

De har kveldsundervisning ved NTNU og liker det ikke

Studentene som tar emnet Rørdesign har kveldsundervisning to ganger i uka. I tillegg slutter siste forelesning klokka 17.00 på fredager.

Ytring:

Faren med kommersiell Open Access

«Plan S gjør rett i å redusere innflytelsen til grådige kommersielle abonnementsforlag, men går rett i garnet til kommersielle og like grådige OA-forlag,» skriver Simen Ådnøy Ellingsen i denne ytringen, hvor han argumenterer for at «grønn OA» kombinert med non-profit abonnementsforleggere er en fullgod løsning på problemene som oppstår.

KD ba UiT holde seg unna Nesna

UiT - Norges arktiske universitet så på muligheten for å tilby etter- og videreutdanning på Nesna, men ble anmodet av Kunnskapsdepartementet om å ikke engasjere seg mer, ifølge UiT-rektor Anne Husebekk.