Kari Melby melder seg ut av Forskerforbundet

Professor og prorektor Kari Melby melder seg ut av Forskerforbundet i protest mot at tjenestemannsorganisasjonen ønsker å støtte professor Arnved Nedkvitnes anke.

- Jeg stiller meg helt uforstående til at forbundet vil prøve gyldigheten av en "akademisk frihet" som gir rom for langvarig trakassering av ledelse og kolleger og som ikke respekterer universitetets styringsstruktur og ledelse.

Det skriver prorektor for forskning ved NTNU, Kari Melby, i en e-post til Universitetsavisa.I forrige uke - etter lang tids tenkning – bestemte Forskerforbundet sentralt seg for å anke dommen fra Oslo tingrett, hvor Universitetet i Oslo fikk medhold i avskjedigelsen av professor Arnved Nedkvitne.

Menig medlem, ikke som prorektor

Hun vil ikke fortsette å støtte Forskerforbundet gjennom sitt medlemskap og sin kontingent i hva hun oppfatter som en sak som handler om trakassering av institutt- og fakultetsledelse ved Universitetet i Oslo.Melby opplyser overfor avisen at hun reagerer som et menig medlem av fagforeningen, og ikke på noen måte som prorektor ved Norges tredje største universitet.Utover dette henviser hun til e-posten, og vil ikke utdype begrunnelsen ytterligere.Ingen flere ved NTNU

Per sist fredag hadde 15 til 20 andre medlemmer ved UiO meldt seg ut av forforeningen i protest, ifølge Aftenposten.Hovedtillitsvalgt Svein Olav Antonsen meddeler at ingen andre i lokallaget ved NTNU har gitt Forskerforbundet signaler om utmelding.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Gripsrud svarer Tvedt

Terje Tvedt er ikke beskyldt for verken forskningsjuks eller forskningstyveri, skriver Jostein Gripsrud.

Gripsrud ødelegger den offentlige samtalen

Jostein Gripsrud bør umiddelbart og offisielt trekke sine ugrunnede beskyldninger tilbake, skriver Terje Tvedt.

UiO søker ny direktør:

Utvider søknadsfristen i jakten på «riktig person»

Å finne Gunn-Elin Aa. Bjørneboes etterfølger som Universitetet i Oslos universitetsdirektør tar lenger tid enn forventet.

Student går til sak mot Universitetet i Tromsø etter utestengelse fra studiet

Merknader i politiattesten gjør at studenten i mai i år ble utestengt fra praksisopplæring og klinisk undervisning i sykepleie ved Universitetet i Tromsø.