- 16 mill? NTNU har brukt 300 på Moser alene

Hva mener Gunnar Bovim om statsbudsjettet? Se intevju med NTNU-rektoren her.

Status for landets første blåblåe budsjett: 8 milliarder i skattekutt. 7 milliarder til samferdsel. Forskning og høyere utdanning? 400 millioner, pluss 700 millioner i forskningskontingent til EU.

UA spør Bovim om hva han mener om det - og hva han tenker mest på i dag, én time etter at budsjettet er offentliggjort, og fire timer før han inviterer til åpent NTNU-hus for å feire nobelprisvinnerne.

- At regjeringen bevilger 16 millioner til eliteforskere ved NTNU, er vel og bra. Så vil jeg få minne om at NTNU har brukt 300 millioner alene på Moser & Moser, sier Gunnar Bovim.

Se videointervjuet øverst i saken.

LES OGSÅ BOVIMS KOMMENTAR: Kvalitet koster

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.