Curt Rice ny rektor ved HiOA

Tromsøprofessor Curt Rice blir ny rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
(Foto: Tom Benjaminsen)

Foto: Tom Benjaminsen

I et ekstraordinært styremøte på Fornebu besluttet høgskolestyret i ettermiddag å ansette Curt Rice (52) som rektor på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Curt Rice er professor i lingvistikk og tidligere prorektor ved Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet (UiT). Han var en av 14 søkere til rektorstillingen.

Curt Rice ser fram til å lede hele HiOA, og sier han vil styrke samhandlingen mellom fag og administrasjon. Han vil dessuten jobbe for at HiOA skal ta den plassen institusjonen fortjener.

- Vi skal sette tydelige fotavtrykk både nasjonalt og internasjonalt, og selvsagt skal vi bli universitet, sier han til hioa.no.

 Etter flere intervjurunder, tester og dybdeintervjuer, satt innstillingsutvalget igjen med tre godt kvalifiserte kandidater.

- Kandidatene vi valgte ut til siste runde er godt kvalifiserte, både hva angår formell vitenskapelig kompetanse og lederkompetanse. Alle vil kunne bidra til å utvikle institusjonen både faglig og organisatorisk, samt posisjonere HiOA nasjonalt og internasjonalt. Ut i fra en helhetsvurdering mener vi Curt Rice bør bli HiOAs rektor, sier Agneta Bladh til hioa.no

«Support the staff. Match people and opportunities. Stay out of the way.» Sitatet er hentet fra en av gründerne i Google, og er ifølge et intervju i Khrono, professor Rice’ overordnede ledelsesfilosofi.

- Den type ledelse som jeg er opptatt av handler om medbestemmelse, prosesser og akademisk frihet. Jeg mener at en rektor skal legge til rette for vitenskapelig ansatte slik at de kan gjøre jobben på best mulig måte. Det har jeg erfaring med, og har lykkes med, i de andre jobbene jeg har hatt, sa han i intervjuet.

- Den type ledelse som jeg er opptatt av handler om medbestemmelse, prosesser og akademisk frihet. Jeg mener at en rektor skal legge til rette for vitenskapelig ansatte slik at de kan gjøre jobben på best mulig måte. Det har jeg erfaring med, og har lykkes med, i de andre jobbene jeg har hatt, sa han den gangen.

Rice er en aktiv blogger, gjennom bloggen sin Science in balance, han er også spaltist i The Guardian blant annet. Rice er også aktiv på sosiale medier og blant twittereliten i Troms, med over 12.000 følgere. Han er også styreleder i forskningsdatabasen Cristin og leder i Kif-komitéen (komité for mangfold og kjønnsbalanse i forskning).

To andre bekreftede finalekandidater til stillingen var forskningsdirektør Morten Irgens og dekan ved helsefag på HiOA, Nina Waaler.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Har gått i over et år uten tilleggslønn for ekstra arbeidsoppgaver

14 ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap har hatt doble funksjoner uten å få betalt for det. Årsaken er en uenighet om hvor mye ekstra de skal få for hver rolle.

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.