- Vi utnytter ikke ansattes lojalitet

- Jeg kan ikke se at vi utnytter ansattes lojalitet, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby, som svar på advarslene fra Forskerforbundets tillitsvalgte.
Tett på. Organisasjonsdirektør Ida Munkeby sier lederne er tett på arbeidssituasjonen fra dag til dag. Her er hun sammen med Ida Munkeby og personalsjef Arne Kr. Hestnes. Arkiv. (Foto: Solveig Mikkelsen)

Tett på. Organisasjonsdirektør Ida Munkeby sier lederne er tett på arbeidssituasjonen fra dag til dag. Her er hun sammen med Ida Munkeby og personalsjef Arne Kr. Hestnes. Arkiv. Foto: Solveig Mikkelsen

Gry Eva Alterskjær og Kristin Dæhli i Forskerforbundet ved NTNU kom med en advarsel til NTNU-ledelsen i et intervju med UA tirsdag.  Saken handler om merbelastningene den pågående fusjonsprosessen påfører de administrativt ansatte i institusjonene som snart slår seg sammen.

De sa blant annet at ansattes lojalitet må ikke bli en sovepute for ledelsen.

Organisasjonsdirektør Ida Munkeby understreker betydningen av jobben de hovedtillitsvalgte gjør.

- Vi hare dyktige folk i disse vervene. Alterskjær og Dæhli peker på vesentlige faktorer. Dette skal ikke skje i form av dugnadsarbeid. Jeg ser på fusjonsprosesen som en maraton, heller enn en sekstimeter. Det er en plikt for lederne å følge med på hvordan arbeidssituasjonen er rundt om i organisasjonen. Vi må ha et apparat som fungerer, og det er vårt ansvar, sier Munkeby.

Les mer: Overbelastning på nøkkelpersoner er den største risikoen i nye NTNU

Overtidsbetaling

- Hva med noe så konkret om å åpne opp for mer overtidsbetaling for de ansatte?

- Der har vi et godt regelverk som man forventes å følge for den slags, sier organisasjonsdirektøren.

- Men er ikke problemet av strukturell karakter, gjennom at arbeidsbelastningen overstiger kapasiteten?

- Jeg mener at det fungerer i det store og det hele, etter hva jeg kan se.

- Utnyttes medarbeidernes lojalitet?

- Det mener jeg at vi ikke gjør. Vi avdekker risikoområder etter beste evne. Vi har en tidsplan, og vi har en rimelig god oversikt over når toppene kommer. Uforutsette ting kan inntreffe, da må det håndteres så godt vi kan. Så vil jeg si at vi har mange medarbeidere med høy kompetanse her, sier Munkeby.

- Vi tar regi

- Hva gjør dere for å møte den bekymringsmeldingen som Dæhli og Alterskjær kommer med?

- Lederne er tett på arbeidssituasjonen fra dag til dag. Vi diskuterer jevnlig prioriteringer, om det for eksempel er arbeidsoppgaver man kan skyve på, sier hun.

- Hva med faren for at ledere glir inn i en usunn konkurransesituasjon for å komme blant de utvalgte, når flere lederfunksjoner skal samles og folk ikke får fortsette i sine gamle jobber?

- Vi har en regi på dette, og den kommer vi til å følge, slik at slik vi unngår slik unødvendig uro, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby.

Relaterte artikler

- Ansattes lojalitet må ikke bli sovepute for ledelsen

Forskerforbundets Gry Eva Alterskjær og Kristin Dæhli med advarende pekefinger til NTNU-ledelsen.

Overbelastning på nøkkelpersoner er den største risikoen i nye NTNU

Fem punkter trekkes frem som mulige årsaker til kritiske problemer i innfusjoneringen til det nye NTNU.

Fusjonen koster 250 millioner kroner

Risikofaktorene er de samme, men kostnaden for fusjonen antas å bli høyere enn først beregnet.

Ansatte må på kurs for å mestre stress

Mange NTNU-ansatte jobber så mye at de blir syke av det. Forskerforbundet opplever en enorm interesse for kursene de arrangerer i stressmestring.

Smekkfulle kurs om stress og hersketeknikker

Forskerforbundet ved NTNUs nye kurs i stressmestring ble fulltegnet på sju minutter. – Mange ansatte har en jobbhverdag preget av kontinuerlig høyt arbeidspress, sier hovedtillitsvalgt Gry Eva Alterskjær.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Slutter som NTNUs kommunikasjonssjef

Christian Fossen gir seg etter 11 år som kommunikasjonssjef ved NTNU.

Fakultet skjerper regler for rus og alkoholbruk

IV-dekan Olav Bolland ved NTNU vil redusere sannsynligheten for ulykker og trakassering, og sikre et bedre arbeids- og studiemiljø gjennom en tydelig holdning til alkoholbruk.

Fikk du med deg disse sakene i UA?

Troll-bil, kontorplasser, streik og eposttrøbbel er tema i noen av de mest leste sakene i Universitetsavisa så langt i år.

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.