- Tydelig på akademias viktige innovasjonsrolle i offentlig sektor

Tirsdag la regjeringen frem stortingsmeldingen om innovasjon i offentlig sektor. - Universitetene spiller en avgjørende rolle, sier prorektor for nyskaping Toril Nagelhus Hernes ved NTNU.

Toril Nagelhus Hernes er prorektor for nyskaping ved NTNU.
Toril Nagelhus Hernes er prorektor for nyskaping ved NTNU.
Publisert Sist oppdatert

- Regjeringen er tydelig i stortingsmeldingen om akademias viktige rolle for å øke innovasjonspotensialet i offentlig sektor, sier prorektor for nyskaping ved NTNU, Toril Nagelhus Hernes.

Tirsdag presenterte moderniseringsminister Nikolai Astrup den første stortingsmeldingen om innovasjon i offentlig sektor.

Meldingen lanserer en rekke politiske grep som skal bidra til økt innovasjon, blant annet at det tilrettelegges for at offentlig sektor utnytter mulighetene digitalisering og ny teknologi gir for innovasjon.

I tillegg vil Astrup gjøre data og forskning mer tilgjengelig, og også oppfordre til økt samarbeid mellom offentlig sektor og forskningsmiljøer om utvikling og spredning av innovasjon.

– For å møte utfordringene må vi tenke nytt og være åpne for å løse oppgavene på nye måter, sier han til NTB.

Her er NTNU allerede godt i gang skal en tro prorektoren.

- Universitetene spiller en avgjørende rolle for å bistå kommuner og offentlige institusjoner med forsknings- og innovasjonskompetanse. NTNU har allerede ett tett samarbeid med kommuner og store infrastruktureiere som Statens vegvesen med konkrete målsetninger og arbeidsmetoder for å innovere offentlig sektor. Et felles anliggende for disse samarbeidene er tverrfaglig tilnærming og innovasjonsfokus fra dag 1, sier Hernes.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS