Ikke forbud mot OL-titting i arbeidstida

NTNU-ansatte kan se OL i arbeidstida, så lenge de bruker sunn fornuft, sier organisasjonsdirektør Ida Munkeby.

Her er Marit Bjørgen på vei til å ta gull under 15 km jaktstart under OL i Vancouver i 2010. Bjørgen blant gullkandidatene i flere øvelser under OL i Sotsji, og NTNU-ansatte kan følge Bjørgen på TV, så lenge det ikke går utover arbeidet de skal utføre.
Publisert Sist oppdatert

Debatten om OL-titting i arbeidstida raste før helga etter at Oslo-ordfører Fabian Stang (H) i et intervju med VG sa at dette ikke var greit for de 55 000 ansatte i kommunen.

– Ja, vi er nødt til å være litt strenge. Vi har en jobb å gjøre for dem som trenger oss og vi er nødt til å sette grenser, sa Stang.

Blant andre LO-leder Gerd Kristiansen meldte seg på i debatten som fulgte og kalte Stangs avgjørelse for uklok. Senere snudde Stang og sa at det var greit med OL-titting i arbeidstida, så lenge de ansatte tok igjen den tapte arbeidstiden ved å jobbe lengre.

Ingen NTNU-policy

Munkeby sier NTNU ikke har noen offisiell policy på TV-titting i arbeidstida, det være seg OL , fotball-VM eller andre ting.

- Dette håndteres lokalt utover i organisasjonen. Man må ta hensyn til sine arbeidsoppgaver og bruke sunn fornuft, sier hun.

Det vil si at OL-titting er greit, så lenge det ikke går utover arbeidet man skal utføre.

- Det er forståelig at folk ønsker å se OL, og jeg er sikker på at man finner gode løsninger, sier Munkeby.

Én million vil se OL på jobb

Bemanningsselskapet Top Temp har fått hjelp av Norstat til å stille spørsmål til 1000 personer om TV-titting under OL. Undersøkelsen, som er gjort i januar i år, forteller at over én million nordmenn vil følge sendingene under OL i Sotsji mens de er på jobb, ifølge Dagbladet.

40 prosent av ledere med personalansvar oppgir i undersøkelsen at de planlegger å se OL i arbeidstiden. Samtidig oppgir 54 prosent av de spurte i samme gruppe at de ikke synes det er greit å se på OL i arbeidstiden.

Trondheimsordfører Rita Ottervik mener OL-titting på jobb kan ha positive ringvirkninger.

- Vi mener at idrettsglede gir livsglede og arbeidsglede. Den tida som går med til litt TV-titting får vi igjen med motiverte og engasjerte ansatte, sier hun til Dagbladet.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.