15 fra NTNU og HiST er i Nepal

Alle NTNU- og HiST-erne i Nepal er gjort rede for etter det kraftige jordskjelvet som har kostet mer enn 3700 personer livet.

Det anslås at det totale antallet omkomne kan være over 10 000 etter voldsomme jordskjelv i Nepal i helga. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
Publisert Sist oppdatert

I tillegg til over 3700 døde er 6515 mennesker skadet etter det massive jordskjelvet lørdag, skriver Aftenposten mandag ettermiddag. Det anslås at det totale antallet omkomne kan være over 10 000.

Kaos på sykehuset

Beredskapsledelsen ved NTNU har i løpet av helga jobbet med å få oversikt over ansatte, studenter og doktorgradskandidater som befinner seg i det kriserammede landet.

Ifølge sikkerhets- og beredskapsleder Lars Strømmen ved NTNU skal det være syv NTNU-ere i landet. Universitetet har vært i kontakt med samtlige, og ingen av dem skal være skadd som følge av naturkatastrofen.

Beredskapskoordinatør Kjell Hansen ved HiST sier åtte studenter fra høyskolen er på praksisopphold i Kathmandu-området. Alle har kommet velberget fra jordskjelvet.

Det medisinske fakultet ved NTNU har tre personer som jobber med doktorgradene sine i Nepal. Én av dem har gitt tilbakemelding om at det er kaos og stappfullt på sykehuset som NTNU har samarbeid med.

Vanskelig å opprette kontakt

Kommunikasjonssjef Frove Overland Andresen sier til VG mandag ettermiddag at det er ti nordmenn i Nepal man foreløpig ikke har kommet i kontakt med etter jordskjelvet som rammet fjell-landet i helga.

- Det er svært utfordrende å komme i kontakt med folk, da telefonnettet er rammet av jordskjelvene, sier Strømmen.

NTNU har en samarbeidsavtale med Kathmandu university i hovedstaden, samt Dhulikel Hospital. Flere av NTNU-erne skal være der i den sammenheng, men to NTNU-ansatte er i landet på ferie, uavhengig av hverandre.

- NTNU har regelmessig aktivitet både for studenter, doktorgradskandidater og ansatte i Nepal, sier Strømmen.

I tillegg er det nepalske doktorgradskandidater på NTNU som nå får oppfølging av universitetets støtteapparat.

Vurderer å avlyse reiser

Søndag gikk Utenriksdepartementet ut med en advarsel mot å reise til eller oppholde seg i Nepal, såfremt dette ikke er strengt nødvendig.

Strømmen sier NTNU er forpliktet til å følge Utenriksdepartementets reiseråd, og at naturkatastrofen derfor trolig vil påvirke fremtidige NTNU-reiser til landet. Det er flere planlagte reiser som vil bli vurdert opp mot dette.

Opp mot hundre personer ved NTNU var i løpet av helga involvert for å få oversikt over hvor mange fra universitetet som befinner seg i Nepal. Strømmen sier at NTNU vil bistå dem som har ønske om å komme seg hjem til Norge.