Over 350 blir med i de faglige arbeidsgruppene

Arbeidsgruppene som skal levere innspill til den faglige organiseringen på nye NTNU får over 350 deltakere. Det er klart etter at styringsgruppa mandag vedtok å si ja til alle som har meldt seg.

- Endelig har vi alle folkene på plass i prosessen. Nå kan vi begynne å koke fusjon, sier de ansattes representant i styringsgruppa, Øystein Risa.
Publisert Sist oppdatert

- Vi har valgt å tolke den store interessen som et gledelig uttrykk for at folk bryr seg om hvordan nye NTNU skal bli seende ut. Derfor vedtok vi å si ja til alle. Ikke bare det, vi har sagt at det fremdeles er mulig å melde inn flere, forteller Øystein Risa. Han representerer de ansatte hos samtlige fusjonspartnere i styringsgruppa, fusjonsprosessens øverste organ.

Kan begynne å koke

Risa gleder seg stort over at fusjonsprosessen nå kan bevege seg videre til neste fase:

- Nå har vi alle kokkene på plass. Nå kan vi begynne å koke, sier han.

I forrige møte vedtok styringsgruppa å opprette i alt sju grupper som skal komme med innspill til og være høringsinstans for den faglige organiseringen. De sju gruppene er helse- og sosialfag, økonomi og ledelse, læring og utdanningsvitenskap, teknologi, informasjons- og kommunikasjonsteknologi, kunstfag og disiplinfag. Omkring 50 interessenter har meldt seg til teknologigruppa alene.

- Det sier seg selv at dette blir en stor forsamling å holde styr på. Det vi ser for oss, er at vi vil arrangere tre workshops – en før sommeren, en i august og en i november.

I overkant topptungt

Den store interessen og det at alle får bli med, må naturlig nok veies opp mot håndterligheten. Derfor har gruppelederne, som styringsgruppa pekte ut i møtet mandag, i samråd med de ansattes representant og prosjektledelsen fått i oppdrag å opprette et mindre utvalg på inntil fem medlemmer som kan forberede workshopene. I tillegg kommer representanter fra studentene og de ansatte.

Risa er ikke fullt ut tilfreds med valget av gruppeledere:

- Vi synes nok innslaget av dekaner og andre ledere er i tyngste laget. Dette forsterker inntrykket av en toppstyrt prosess, og det kunne vi ha ønsket at vi slapp, sier han.

Disse er oppnevnt som gruppeledere:

Helse- og sosialfag: Dekan Roger Lian, Høgskolen i Gjøvik. Økonomi og ledelse: Instituttleder Monica Rolfsen, NTNU. Læring og utdanningsvitenskap: Førsteamanuensis Torunn Klemp, HiST. Teknologi: Leder av FUS NTNU, førsteamanuensis Roger Midtstraum. Informasjons- og kommunikasjonsteknologi: Dekan Geir Egil Øien, NTNU. Kunstfag: Dekan Frederik Shetelig, NTNU. Disiplinfag: Prodekan Torberg Falch, NTNU.

Flere får plass

Når styringsgruppa har valgt å la plassen stå åpen for flere deltakere i arbeidsgruppene, er det blant i erkjennelse av at bestillingen i forkant ikke var tydelig nok:

- Mens studenter og fagforeninger gjennomførte en grundig prosess, varierte innspillene fra andre deler av organisasjonen. Dette hang delvis sammen med at flere fakultet hadde sett for seg begrensinger i hvor mange de kunne melde inn. Dekaner, rektorer, arbeidstakerorganisasjoner og studenter kan derfor melde inn behov for videre supplering, sier Risa.