Uenige, uten å kjenne agg

Det har vært noen tøffe tak i styrerommet siste året. Men skarp uenighet har ikke gitt dårlig stemning. – Det fins gode og det fins dårlige styrer. Dette er et godt styre.

Nytt og gammelt. Fra venstre: Dag Waaler, Helge Holden, Marit Grønning-Moe, Sarah Paulson, Kristin Melum Eide og Nils Kristian Nakstad. - Et godt styre, er de to sistnevntes, samt Guro Busteruds, konklusjon.
Publisert Sist oppdatert

Det første, ordinære møtet i NTNUs utvidede styre er nettopp over. Styreveteranene Kristin Melum Eide, Guro Busterud og Nils Kristian Nakstad stanser opp i garderoben for å reflektere litt over perioden som er gått og det som ligger foran.

Eide representerer de vitenskapelig ansatte, Busterud de midlertidige mens Nakstad er eksternt oppnevnt. Alle tre har sittet i det gamle styret, som hadde sist siste møte i går, og samtlige fortsetter i det nye.

En kule varmt

Ja, det har vært noen harde tak i året som har gått, bekrefter de tre, og levner ingen tvil om hvilke tak man har mest i tankene: Møtet i januar, hvor fusjonen ble vedtatt etter kampvotering, hvor de ansatte stemte i blokk, og tapte med én stemmes undervekt. Her befant Nakstad og Eide/Busterud seg på hver sin side, i en meningsutveksling som til tider var meget skarp.

De enes om at uenigheten ikke har satt spor etter seg, i form av at enkeltpersoner har agg mot hverandre, ei heller at representanter kjenner seg stigmatisert ved at kolleger plasserer en i bås når det gjelder hva man mener.

Trekløveret er også klar på at nye, store saker venter på behandling. Muligens har de i bakhodet rektors advarsel om at 2016 blir et langt mer krevende år enn 2015 i tankene. Da gjelder det å ikke henge fast i gårsdagens slag, men feste blikket mot kampene som kommer.

Ga rom til nykommerne

De tre styreveteranene framhever også den administrative ledelsen, som de mener holder et solid nivå og som gjør det lettere for styret å gjøre jobben de er satt til – å ta beslutninger.

De understreker samtidig at de ikke kjenner seg ”overadministrert” – at administrasjonen i praksis har tygget sakene ferdig, uten å legge noe igjen for styret å bite i.

Tirsdagens styremøte var av det fredsommelige slaget. Dette var noe styreveteranene var bevisst på, man ville levne rom for nykommerne til å ta ordet og bli kjent med situasjonen og med hverandre.

Det kan komme nye møter, hvor det igjen går en kule varmt. For dette er de også enige om: Ingen her er redd for å ta en hard debatt, om det er det som er saken.