2 500 administrative blir berørt av omorganisering

Kun administrativt ansatte blir berørt av endringene. Omstillingen omfatter ikke faglig ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Detaljer gjenstår, men ledelsen og fagforeningene har nå blitt enige om hovedtrekkene i overgangen til den nye organisasjonen. Hovedtrekkene er, i følge en omfattende redegjørelse fra NTNU, at samtlige administrativt ansatte og et antall teknisk ansatte, som hovedsakelig har administrative oppgaver, skal innen desember plasseres inn i en ny struktur.

En del blir omplassert og får nye oppgaver

Mange vil få fortsette i samme stilling som de har hatt, men en del må forberede seg på å bli omplassert til nye enheter. De kan også få nye arbeidsoppgaver.

I den videre prosessen vil det bli avklart hvilke tekniske stillinger som blir berørt.

"Det er lagt mye arbeid i å designe en grundig og rettferdig prosess for omleggingen, der ansatte skal være trygge på at både formelle rettigheter og arbeidsmiljøet blir ivaretatt. Fremgangsmåten følger omstillingshåndboka, og omstillingsavtalen som fagforeningene og rektor signerte i november 2015", heter det.

LES OGSÅ: Bovim underskrev på de ansattes trygghet

Fyll ut skjema, skriv ny CV

Ledere og de som jobber med lederstøtte vil få tilbud om kurs slik at de skal kunne gjennomføre omstillingen på en god måte.

I perioden juni-august vil alle ansatte som blir direkte berørt få tilsendt et skjema, der de skal beskrive arbeidsoppgavene de hadde ved siste årsskifte. Dette danner grunnlaget for hver enkelts rettigheter og plikter videre. Alle berørte må også skrive en forenklet CV, som blir viktig informasjon når stillingene i de nye enhetene skal besettes. Det jobbes nå med et eget dataverktøy for disse kompetanseprofilene.

Styret vedtar nytt kart i august

25. august skal styre bestemme hvordan NTNUs nye organisasjonskart skal se ut. Da avgjøres organisering på instituttnivå og hele hovedstrukturen på administrasjonen.

LES OGSÅ: Enorm motstand mot å slå sammen institutter

LES OGSÅ: Ansatte ved SVT vil ikke ha stor-institutt

I månedsskiftet august/september blir også lederne for nye enheter i administrasjonen på alle nivå pekt ut.

Disse skal så lage bemanningsplaner for de nye enhetene, og i denne fasen får de som er berørt av omstilling tilbud om en kartleggingssamtale.

I oktober – november skal ansatte innplasseres i sine nye stillinger, og etter planen skal alle som er berørt av omstillingen være innplassert i nye stillinger innen 1.desember.

Oppretter kompetansebank i mai

Alle nivåer i den nye NTNU-organisasjonen settes formelt i drift fra 1. januar 2017.

Siden noen ansatte vil bli stående uten arbeidsoppgaver i en periode, oppretter NTNU en "kompetansebank" i løpet av mai. Folk som står uten oppgaver, overføres til denne, som dermed blir et slags internt bemanningsbyrå på NTNU.

Når det blir ledige stillinger ved universitetet plikter arbeidsgiver først å tilby stillingen til ansatte i banken, som har passende kompetanse. De som er registrert i banken kan også bli pålagt midlertidige oppgaver mens de venter på fast innplassering.

LES MER: Notat med detaljert beskrivelse av hvordan innplasseringen skal skje.