Millioner til Technoport sikrer langsiktig satsing

NTNU gir 10 millioner kroner over fem år til Technoport. Målet til foreningen og teknologikonferansen er å skape 10 000 nye arbeidsplasser i teknologibedrifter i regionen.

Den store Technoport-konferansen arrangeres årlig i Trondheim. Her fra fjorårets arrangement.
Publisert Sist oppdatert

– NTNU har vært med på å legge grunnlaget for Technoport gjennom mange år, og dette setter vi stor pris på. Alle våre fire hovedmedlemmer vil støtte oss med to millioner kroner årlig i fem år fremover, sier daglig leder Lars Iversen i Technoport til UA.

Det er en del av Technoports nye strategi å søke støtte over lengre tid.

Skal drive frem innovasjon og entreprenørskap

De fire hovedmedlemmene er NTNU, Adresseavisen, Sparebank1 og Trondheim kommune. I tillegg bidrar flere andre medlemmer en halv million hver.

Hensikten med støtten er å drive frem norsk innovasjon og entreprenørskap.

- Vi ønsker å sette teknologihovedstaden på kartet, sier Iversen.

Han forteller at Technoport ikke bare arrangerer en årlig konferanse, men at de nå er involvert i Starmus-festivalen som kommer til Trondheim til sommeren. I tillegg skal de ta over arrangeringen av Ocean Week. De arrangerer også Trondheim Playground.

- Strategien nå er å ta disse møteplassene og løfte ambisjonen. Vi skal gi dem internasjonal kvalitet, sier Iversen.

Målsetning: 10 000 arbeidsplasser på 10 år

- Innovasjon har best vekstvilkår når kunnskap, entreprenørskap og kapital forenes i effektive samarbeidsmodeller. Technoport er et arnested for slike samarbeid, og vi ser fram til å delta i utviklingen av både foreningen og møteplassene, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim i en pressemelding.

Festivalen Technoport ble startet i 2005. Det første året var den drevet av aksjeselskapet Teknologiarena AS, men etter millionunderskudd ble aksjeselskapet lagt ned. Fra 2006 har Tehcnoport vært drevet som en medlemsbasert ikke-kommersiell forening.

Det overordnete målet for Foreningen Technoport er å skape 10 000 nye arbeidsplasser i teknologibedrifter i regionen på 10 år.

- Det handler ikke nødvendigvis om å lage masse teknologibedrifter alene, men å løfte frem miljøene og tydeliggjøre dem vi har. Få dyktige folk til å flytte hit. Sånn sett er jo Technoport veldig unikt. De har ikke noe slikt i Oslo eller Bergen, sier Iversen.

LES OGSÅ: Kjente akademikere kommer til Technoport i 2017

- Technoport er en plass for å høre snakke, fremfor å høre

Technoport har hatt avtaler med medlemmer som NTNU fra før, men nytt er at Trondheim kommune spytter inn to millioner kroner årlig. Dette er med på å gi et markant løft for foreningen, ifølge Iversen.

- Hvor er dere om fem år?

- For det første er vi den samlende kraften. Vi skal bidra til at den floen med innovasjon og teknologi som kommer, skal løfte alle båtene i regionen - både grundere og eksistrende småbedrifter. Det som kreves er kapital, kunnskap og markeder. Vi skal sørge for at dette er tilgjengelig for dem, slik at de kan vokse utenfor landegrensene, og dermed skape industri.

- Hvem er drømmeforeleseren på Technoport?

- Fremfor alt skal Technoport være en plass der man kommer for snakke, fremfor å høre. Vi vil skape en kultur rundt det vi holder på med. Vi skal ikke betale dyrt for å få tunge navn hit, som ikke husker at de har vært her etterpå. Vi skal skape et miljø som de ønsker å komme til.