Skuffet over NTNUs ansatte - bare én av ti har testet Blackboard

Blackboard-prosjektlederen tror mange forelesere er vant til å ta ting litt på sparket, men det er ikke mulig i år.

Vegard Stuan, prosjektleder for Blackboard-prosjektet ved NTNU er skuffet over at så få har vært inn og testet systemet.
Publisert Sist oppdatert

Da konferansieren under fredagens kick-off for Blackboard spurte om noen hadde vært inne og brukt det nye systemet var det bare en faglærer som rakk hånden i været. Bragden var tydeligvis stor nok til å fortjene en premie.

Nesten to måneder etter at de ansatte ved NTNU fikk tilgang til Blackboard, e-læringssystemet som skal erstatte Fronter og Itslearning, har bare i underkant av ti prosent logget seg inn og sett på det.

- Det er skuffende for oss som har gjort en så stor innsats for å gjøre dette tilgjengelig, sier Vegard Stuan, prosjektleder for Blackboard-prosjektet.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

LES OGSÅ: Studentene finner ikke frem i Blackboard

Les fredagskommentaren «Har NTNU det som skal til for å ta ut potensialet i Blackboard?».

Slår av de gamle systemene

Fredag var det kick-off for nok en milepæl i innføringen. Fra og med 1. mai vil alle få mulighet til å begynne byggingen av emner, og Stuan håper at det vil føre til at flere tester det nye systemet.

- Det er kanskje slik at faglærerene ikke gjør noe før de faktisk er nødt til det ettersom det er så mye annet å gjøre. Men om de venter til de faktisk kan begynne å gjøre klart til neste semester vil de få muligheten til å gjøre det fra og med mandag, sier han.

For alt må faktisk gjøres på nytt, og alt som måtte befinne seg av læringsmateriell på Itslearning og Fronter må hentes ut derfra. Det som ikke er lastet ned før 15. juli forsvinner når den selvutnevnte slukningsgeneralen vrir om bryteren og stenger systemene.

Fredagens arrangement ble innledet av Berit Kjelstad, prorektor for utdanning. I videoen som hadde blitt tatt opp tidligere i uken sa hun at den jobben som er gjort har lagt et godt grunnlag, og at det å rulle ut muligheten til å bygge emner er en stor milepæl i arbeidet.

- Nå er det viktig at alle benytter seg av tilbudet. Fristen for å hente ut informasjon fra Fronter og Itslearning kommer fort, og vi må bruke denne unike muligheten til å lære noe nytt. Det at faglærerene tar dette bruk er viktig for å lykkes med høstens oppstart, sa hun.

LES OGSÅ: Blackboard for ros for å være brukervennelig

Tungrodd organisasjon

Blant tilbudene er hjelp fra et knippe studenter, som også utgjorde rundt en tredjedel av de oppmøtte under arrangementet. Studentene har vært prøvekaniner for e-læringssystemet, og skal dermed kunne hjelpe faglærerene med de problemene de måtte få.

Men om de ansatte ved NTNU ikke snart logger seg på og tester det nye systemet frykter Stuan at det kan bli tungt å dra igang høstsemesteret 2017.

- De kan få det enda mer travelt med tanke på den tiden de har, og med tanke på alt arbeidet de har gjort. I Fronter og Itslearning ligger det ti år med historikk som det ikke er noe poeng i å ta med seg videre. Det er også litt av intensjonen med å gjøre dette. Faglærerene må nå gå gjennom og planlegge oppleggene sine på nytt, sier han.

Men prosjektlederen ser også at det bare er tiden og veien igjen fremover, spesielt for en tungrodd skute som NTNU.

- Det å flytte hele organisasjonen er den store utfordringen. Det er mye folk, og informasjonen må trenge ned i alle kriker og kroker. Planene vi har lagt er gode, men de må gjennomføres. Nå kan vi ikke gjøre annet enn å satse på at vi klarer det, avslutter han.