Slik blir det nye universitets- og idrettsbygget i Trondheim

På 18.000 kvadratmeter skal NTNU samle helse- og sosialfagutdanningene. I tillegg skal Sit ha et integrert idrettsbygg i lokalet.

Slik ser Backes forslag ut. Her er det også en klatrevegg eksponert for forbipasserende. Mens det i stor grad er fritt innsyn i nedre del av bygget, er de øverste etasje kledd i tre.
Publisert Sist oppdatert
Åpne løsninger og mye lysinnslipp er et gjennomgangstema. Slik ser Backe for seg at noe av innsiden av bygget kan se ut.

I en pressemelding skriver Sit at det er entreprenør Backe og Link arkitekter som skal utforme det nye universitets- og idrettsbygget til NTNU i Elgesetergate 10.

- Vi har tenkt langsiktig og fremtidsrettet, og lagt vekt på generalitet når vi har valgt løsningsforslag for nybygget. En av kvalitetene med det nye bygget blir de sosiale sonene i første etasje og sambruket med Sit som legger til rette for gode møter mellom studenter, fagansatte og byens øvrige befolkning, sier Merete Kvidal, campussjef for NTNU i en pressemelding.

Følg Universitetsavisa på Facebook og Twitter.

LES OGSÅ: Slik er planene for det nye idrettsbygget

LES OGSÅ: Sit vil ha nytt idrettsbygg

- Mange års sparing

I pressemeldingen står det at bygget er utformet slik at store auditorium kan gjøres om til mindre undervisningsrom etter behov, og at det er planlagt at trenings- og idrettsarealene til Sit også skal kunne brukes i undervisningen.

- Dette skal bli studentenes eget idrettsbygg, med aktivitet gjennom hele døgnet. Vi har satt av og spart opp egenkapital i mange år for å kunne realisere et nytt idrettsbygg, og tror studentene kommer til å få stor glede av de mange fasilitetene, sier Sit-direktør Knut Solberg.

LES OGSÅ: Over 100 millioner til nytt idrettsbygg

LES OGSÅ: Ingen cellekontorer tegnet inn i det nye idrettsbygget

5000 kvadratmeter idrett

Idrettsdelen av bygget skal etter planen være på 5000 kvadratmeter og inneholde treningsstudio, squash-hall og klatrevegg.

Entreprenør Backe og Link arkitekter ble ifølge pressemeldingen valgt ut av et utvalg bestående av representanter for studentene, NTNU, Sit og Statsbygg.

- Backe og Link svarte best på kravene til blant annet funksjonalitet. Vi begynner videreutviklingen av prosjektet sammen med brukerne og entreprenøren i august, sier prosjektleder Tore Berg i Statsbygg i pressemeldingen.

Byggestart avhenger av når Stortinget vedtar finansiering av prosjektet.