Døde kropper trekker folk

Nå har 25 000 sett Body Worlds Vital. Dermed har utstillingen med døde menneskekropper dratt besøket på NTNU Vitenskapsmuseet i været.

Døde kropper trekker folk. Utstillingen er basert på et etablert program for kroppsdonasjon, der donorene spesifikt ber om at kroppene deres skal brukes i en offentlig utstilling etter deres død.
Publisert Sist oppdatert

Tirsdag spaserte besøkende nummer 25 000 inn dørene. Ifølge NTNU Vitenskapsmuseets kommunikasjonsleder Tove Eivindsen er utstillingen en medvirkende årsak til at museet har hatt en økning på nesten 79 prosent denne sommeren, sammenligna med sommeren 2016.

I omtalen av BODY WORLDS Vital heter det at utstillingen feirer menneskekroppens bevegelse og dens potensial, gjennom estetiske presentasjoner av kroppens form og kompliserte funksjoner.

Over 44 millioner mennesker har opplevd BODY WORLDS i over 115 byer over hele verden – nå også i Trondheim, som eneste sted i Norge.

Utstillingen, som er åpen fram til 8. oktober, er et samarbeid mellom NTNU Vitenskapsmuseet, Vitensenteret i Trondheim og Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab.

LES MER: Det blir debatt når man åpner omstridt utstilling.

LES MER: Over åtte tusen har vært innom for å se de døde menneskene

Utstillingen er basert på et etablert program for kroppsdonasjon, der donorene spesifikt ber om at kroppene deres skal brukes i en offentlig utstilling etter deres død. Bevaringen skjer via plastinering, en teknikk som stopper nedbrytningen av den døde kroppen og produserer solide, luktfrie og holdbare anatomiske eksemplarer for vitenskapelig og medisinsk opplæring.