Molde får millioner til fusjonsarbeid

Forrige uke møtte HiMolde-ledelsen NTNU-rektor Gunnar Bovim. Nå får høyskolen penger for å jobbe med fusjonsarbeid.

Sammenslåing med NTNU er et av alternativene for Høgskolen i Molde. – Det blir interessant å se hva en slik utredning viser, men også andre alternativ bør vurderes, sier statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet.
Publisert Sist oppdatert

Høgskolen i Molde får 2,3 millioner kroner av regjeringen til å se på mulighetene for å slå seg sammen med andre høyskoler eller universitet, melder Kunnskapsdepartementet.

- Fornuftig med utredning

– Ved at høyskoler og universiteter slår seg sammen, står de sterkere. Det gjør at de kan tilby utdanning av enda høyere kvalitet og sterkere faglig fellesskap for de ansatte. Vi mener det er veldig fornuftig at HiM nå vil gjennomføre en utredning av hvordan virksomheten i Molde bør utvikles videre, sier statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet i en uttalelse.

- Jeg håper de vil ha gode og grundige prosesser når de skal se på alternativ for veien videre for høyskolen, fortsetter han.

Sammenslåing med NTNU er et av alternativene for Høgskolen i Molde, og det er en av mulighetene de ønsker å se nærmere på.

Følg UA på Facebook , Twitter og Instagram.

- Andre alternativ bør vurderes

– Det blir interessant å se hva en slik utredning viser, men også andre alternativ bør vurderes. En eventuell sammenslåing av HiM og en annen institusjon bør uansett ha som mål å gi bedre kvalitet, og å gjøre den viktige rollen høyskolen har i samfunnet enda tydeligere, presiserer Haugstad.

– Vi jobber nå med å finne gode samarbeidsløsninger. Da vil det fort kunne påløpe kostnader i en slik prosess. Bevilgningen fra Kunnskapsdepartementet er veldig bra, sier høgskoledirektør Gerd Marit Langøy til Romsdals budstikke.

I juni varslet Langøy at de i høst skulle legge frem en plan for den videre prosessen mot NTNU.

Nytt møte med NTNU-rektor

Forrige uke var Langøy sammen med HiMolde-rektor Steinar Kristoffersen i Trondheim og hadde et møte med NTNU-rektor Gunnar Bovim og flere av hans medarbeidere, ifølge avisa.

– NTNU er nå svært opptatt med å få på plass den fusjonen de har gjennomført med Ålesund, Gjøvik og HIST. De jobber også mye med campusutvikling. Nye fusjoner er ikke på NTNUs agenda nå, men de har ambisjoner for faglig samarbeid og vil gjerne jobbe videre med det. Vi har som mål å få til en samarbeidsavtale mellom NTNU og HiMolde, der faglige samarbeidsprosjekter skal prioriteres – særlig innenfor tekniske fag og logistikk, sier Langøy i en orientering på HiMoldes intranettsider, ifølge Romsdals budstikke.

En av ambisjonene er å få felles EU-prosjekter.

– Andre samarbeidsområder bør også være aktuelle, slik som digitalisering av undervisning og samarbeid om emner. Sammen med HiMoldes faglige ansatte, vil vi jobbe videre med å finne gode samarbeidsprosjekter med NTNU i tiden framover, sier Langøy.

LES OGSÅ: HiMolde-direktør på NTNU for å diskutere fusjonering
LES OGSÅ: - NTNU-fusjon er interessant
LES OGSÅ: - Fusjon med HiMolde vil gjøre oss til Norges ledende miljø for logistikk