NTNU inngår samarbeid med Sparebanken Møre

Dette er den andre bankavtalen på kort tid som NTNU signerer. Nylig inngikk universitetet også en avtale med DNB.

Samarbeid mellom NTNU og Sparebanken Møre: Her signerer administrerende direktør Trond Lars Nydal og rektor Gunnar Bovim den nye fireårige avtalen til 20 millioner.
Publisert Sist oppdatert

Den fireårige avtalen ble signert ved NTNU i Ålesund i dag og samarbeidet skal bidra til forskning og utvikling innen tjenesteinnovasjon, entreprenørskap, finans og teknologi - forkortet til TEFT. 20 milloner totalt skal Sparebanken Møre bidra med til NTNU.

I pressemeldingen heter det at samarbeidet skjer i form av en TEFT-lab, der flere nye professorater og doktorgradsstudenter ved NTNU i Ålesund kan skaffe seg ekspertise på områder som kunstig intelligens, maskinlæring, Big Data og bærekraftige forretningsmodeller. Sparebanken Møre skal bidra både økonomisk og faglig. Banken vil yte et årlig økonomisk bidrag på om lag fem millioner kroner.

– Sparebanken Møre og NTNU i Ålesund har hatt et tett og godt samarbeid gjennom en årrekke. Vi bidrar med praktiske problemstillinger, gjesteforelesninger og veiledning av økonomistudenter. Gjennom å formalisere og styrke samarbeidet gjennom TEFT-lab, ønsker vi å bidra til svært aktuell forskning og enda mer aktivitet på campus, sier administrerende direktør Trond Lars Nydal i pressemeldingen fra NTNU.

TEFT-lab skal være en del av Institutt for internasjonal forretningsdrift ved NTNU i Ålesund, som igjen er tilknyttet Fakultet for økonomi.

– Det teknologiskiftet som vi nå ser konturene av i bank- og finansbransjen vil på sikt påvirke alle andre bransjer. Derfor er det viktig for oss å opparbeide kompetanse og bidra til utviklingen, sier professor ved NTNU og leder for TEFT-lab, Øivind Strand i pressemeldingen.

LES OGSÅ: NTNU og DNB inngår femårig avtale

NTNU Maritimt Senter åpnet

Før Gunnar Bovim signerte den nye avtalen med Sparebank Møre, sto han for den offisielle åpningen av NTNU Maritimt Senter.

Og dermed kan vi slå fast: NTNU i Ålesund mener alvor når de stadig vekk snakker om at de er Norges mest næringsvennlige campus. Nå flytter de nautiske utdanningene inn i nye lokaler i Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK). Målet er å komme enda tettere på næringslivet.

- Med innflytting i disse lokalene vil det bli et tettere samarbeid mellom universitetsansatte, næringsliv og studenter, sa prosjektleder Mari Liavaag Holm da UA i forrige uke intervjuet henne om åpningen av NTNU Maritimt Senter, som er en av svært mange aktiviteter under den ti dager lange CampusUka.

NTNU leier lokaler hos NMK, som er en del av campus Ålesund.

LES OGSÅ: Innovasjon står i høysetet under CampusUka

- I dag skjer virkelig alt på en gang, og det er veldig gøy, sa en lettere stresset kommunikasjonsrådgiver som UA var i kontakt med tidligere på dagen.

I tillegg til åpningen av NTNU Maritimt Senter, står nemlig dørene onsdag ettermiddag på vidt gap for alle i Ålesund og omland som har lyst til å bli nærmere kjent med aktivitetene på campus. Åpent universitet åpnet klokka 17.00 med studentambassadørene klare til å vise fram skipssimulatorene, sykepleiesimulatoren og visualiseringslaboratoriet.

I tillegg kan de få stifte bekjentskap med Pepper og Nao. Og ja, du gjetter kanskje riktig? Det er to av robotene på campus.

Ocean Talent Camp Møre gikk også av stabelen onsdag. Dette er en møteplass for elever fra videregående skoler i regionen.

Både signering og klipping på rektor Gunnar Bovim onsdag ettermiddag. Her åpner han NTNU Maritimt Senter sammen med viserektor Annik Magerholm Fet.