Starmus i bilder:

Dette skjedde dag tre av Starmusfestivalen

Julie og Adrian fra Buenget barneskole fikk stille spørsmål til astronautene Charlie Duke og Christer Fuglesang. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Julie og Adrian fra Buenget barneskole fikk stille spørsmål til astronautene Charlie Duke og Christer Fuglesang. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Byprogrammet under Starmus inneholder mye forskjellig. Her ser vi hvordan 5. klassingene ved Ranheim skole har tolket temaet «mennesker på månen». (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Byprogrammet under Starmus inneholder mye forskjellig. Her ser vi hvordan 5. klassingene ved Ranheim skole har tolket temaet «mennesker på månen». Foto: KRISTOFFER FURBERG

På egne føtter. Edvard Moser kommenterte at de elleve nobelprisvinnerne framsto som de selv ville, og uten høy smokingfaktor. Selv stilte han i dag, som ofte ellers, i sine røde Converse. I midten, rektor Gunnar Bovims klassiske sorte, i forgrunnen kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens spenstige brune boots, med fargeglade strømper til. (Foto: Tore Oksholen)

På egne føtter. Edvard Moser kommenterte at de elleve nobelprisvinnerne framsto som de selv ville, og uten høy smokingfaktor. Selv stilte han i dag, som ofte ellers, i sine røde Converse. I midten, rektor Gunnar Bovims klassiske sorte, i forgrunnen kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens spenstige brune boots, med fargeglade strømper til. Foto: Tore Oksholen

Kronprinsen var blant de celebre gjestene på foredraget med Stephen Hawking. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kronprinsen var blant de celebre gjestene på foredraget med Stephen Hawking. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Stephen Hawking. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Stephen Hawking. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Klar beskjed fra Buzz Aldrin. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Klar beskjed fra Buzz Aldrin. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Buzz Aldrin skulle egentlig ha vært til stede i Trondheim for å delta på «Moonwalkers in discussion» sammen med Harrison Schmitt og Charlie Duke. Aldrin ble hindret av sykdom, men var svært aktiv via direktevideo. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Buzz Aldrin skulle egentlig ha vært til stede i Trondheim for å delta på «Moonwalkers in discussion» sammen med Harrison Schmitt og Charlie Duke. Aldrin ble hindret av sykdom, men var svært aktiv via direktevideo. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Da president Kennedy annonserte planene for å dra til månen trodde jeg ikke noe på det, men åtte år og to måneder senere satt jeg i kontrollrommet og snakket med Neil Armstrong da han landet på månen, sa Charlie Duke(t.v.) i samtale med sine astronautkompiser Harrison Schmitt og Buzz Aldrin(på skjermen i bakgrunnen). (Foto: Kristoffer Furberg)

- Da president Kennedy annonserte planene for å dra til månen trodde jeg ikke noe på det, men åtte år og to måneder senere satt jeg i kontrollrommet og snakket med Neil Armstrong da han landet på månen, sa Charlie Duke(t.v.) i samtale med sine astronautkompiser Harrison Schmitt og Buzz Aldrin(på skjermen i bakgrunnen). Foto: Kristoffer Furberg

Etter berlinerboller på søndag og hveteboller på mandag var det donutsen sin tur til å mette munner tirsdag. Det store spørsmålet alle nå ønsker svar på er hva de skal servere til kaffen resten av uken. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Etter berlinerboller på søndag og hveteboller på mandag var det donutsen sin tur til å mette munner tirsdag. Det store spørsmålet alle nå ønsker svar på er hva de skal servere til kaffen resten av uken. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Jean-Michel Jarre poserer for pressefotografene med Hawking-medaljen i pausen tirsdag. Dette var langt fra siste gang han måtte posere og smile med medaljen i hånd... (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Jean-Michel Jarre poserer for pressefotografene med Hawking-medaljen i pausen tirsdag. Dette var langt fra siste gang han måtte posere og smile med medaljen i hånd... Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

...men gang to fikk han om ikke annet selskap av Neil deGrasse Tyson, som også fikk medaljen. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

...men gang to fikk han om ikke annet selskap av Neil deGrasse Tyson, som også fikk medaljen. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Alle gode ting er tre heter det, og joda. Jarre poserer for tredje gang med Hawking-medaljen. Her sammen med Selda Ekiz som ledet showet, og flankert av Garik Israelian(t.v.) og en representant fra klokkeprodusenten Omega(t.h.). Det morsomme er at det først var da dette bildet ble tatt at de faktisk hadde fått prisen. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Alle gode ting er tre heter det, og joda. Jarre poserer for tredje gang med Hawking-medaljen. Her sammen med Selda Ekiz som ledet showet, og flankert av Garik Israelian(t.v.) og en representant fra klokkeprodusenten Omega(t.h.). Det morsomme er at det først var da dette bildet ble tatt at de faktisk hadde fått prisen. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Journalistlegenden Larry King hadde talkshowet «Larry King Live» på CNN i 26 år. Han skal først på scenen under Starmusfestivalen onsdag, men UA traff på ham på gangen i Trondheim spektrum tirsdag. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Journalistlegenden Larry King hadde talkshowet «Larry King Live» på CNN i 26 år. Han skal først på scenen under Starmusfestivalen onsdag, men UA traff på ham på gangen i Trondheim spektrum tirsdag. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Musikkpioneeren Jean-Michel Jarre og tv-personligheten Neil deGrasse Tyson fikk sammen med tv-serien «The Big Bang Theory» «Stephen Hawking Medal for Science Communication». Her blir de gratulert av kronprins Haakon. Utenfor bildekanten er kronprinsessen også på vei med sine gratulasjoner. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Musikkpioneeren Jean-Michel Jarre og tv-personligheten Neil deGrasse Tyson fikk sammen med tv-serien «The Big Bang Theory» «Stephen Hawking Medal for Science Communication». Her blir de gratulert av kronprins Haakon. Utenfor bildekanten er kronprinsessen også på vei med sine gratulasjoner. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Jean-Michel Jarre og Neil deGrasse Tyson måtte vente lenge før kronprinsparet kom for å gratulere. Da ble det god tid til ablegøyer, et improvisert foredrag om meningen med livet, og en lang rekke spørsmål fra deGrasse Tyson om hvordan monarkiet egentlig fungerer. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Jean-Michel Jarre og Neil deGrasse Tyson måtte vente lenge før kronprinsparet kom for å gratulere. Da ble det god tid til ablegøyer, et improvisert foredrag om meningen med livet, og en lang rekke spørsmål fra deGrasse Tyson om hvordan monarkiet egentlig fungerer. Foto: KRISTOFFER FURBERG

May-Britt Moser dro Trondheimssolistene inn i foredraget sitt da hun etter medaljeseremonien holdt et foredrag om hjernen med musikk komponert basert på hjernecellenes elektriske impulser. Et av stykkene var basert på lyden av døende celler. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

May-Britt Moser dro Trondheimssolistene inn i foredraget sitt da hun etter medaljeseremonien holdt et foredrag om hjernen med musikk komponert basert på hjernecellenes elektriske impulser. Et av stykkene var basert på lyden av døende celler. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Brian Greene innledet den kulturelle biten av tirsdagens Starmus-program med en fremførelse av sin morderne versjon av Ikaros-mytologien der Ikaros i stedet for å fly mot solen flyr inn i et sort hull akkompagnert av Trondheim Symfoniorkester og en videoproduksjon som gikk over skjermene. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Brian Greene innledet den kulturelle biten av tirsdagens Starmus-program med en fremførelse av sin morderne versjon av Ikaros-mytologien der Ikaros i stedet for å fly mot solen flyr inn i et sort hull akkompagnert av Trondheim Symfoniorkester og en videoproduksjon som gikk over skjermene. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Den musikalske feiringen av vitenskapen i Trondheim spektrum fortsatte tirsdag med Ane Brun som fremførte to sanger sammen med Trondheim Symfoniorkester. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Den musikalske feiringen av vitenskapen i Trondheim spektrum fortsatte tirsdag med Ane Brun som fremførte to sanger sammen med Trondheim Symfoniorkester. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Steve Vai, mannen som på søndag satt på scenen i Trondheim spektrum og snakket om kreativitet, avsluttet tirsdagens program for Starmus ved å gjøre det han er best kjent for, nemlig å spille gitar. Også han fikk hjelp fra Trondheim Symfoniorkester, og hadde i tillegg invitert med seg flere kjente venner til å spille, slik som Nuno Bettencourt og Devin Townsend(avbildet). (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Steve Vai, mannen som på søndag satt på scenen i Trondheim spektrum og snakket om kreativitet, avsluttet tirsdagens program for Starmus ved å gjøre det han er best kjent for, nemlig å spille gitar. Også han fikk hjelp fra Trondheim Symfoniorkester, og hadde i tillegg invitert med seg flere kjente venner til å spille, slik som Nuno Bettencourt og Devin Townsend(avbildet). Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

1 / 19
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.

Disse vil bli ny direktør ved UiO

Tolv personer har søkt stillingen som UiOs nye universitetsdirektør. Blant dem visedekan på MN-fakultetet Kristin Vinje.