Starmus:

Her kan du se bildene fra festivalens fjerde dag

Jeffrey Sachs åpnet ballet på hovedscenen under den fjerde dagen av Starmus med et forsøk på å forklare hvorfor ting blir som de blir i USA. - Politikerne er mer korrupt enn en kan forestille seg. Senatorene stemmer til fordel for dem som sponser valgkampen deres. Klimaskeptikerene i amerikansk politikk er ikke så dumme som en kan tro, men de fører politikken til de som har sponset dem, sa han. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Jeffrey Sachs åpnet ballet på hovedscenen under den fjerde dagen av Starmus med et forsøk på å forklare hvorfor ting blir som de blir i USA. - Politikerne er mer korrupt enn en kan forestille seg. Senatorene stemmer til fordel for dem som sponser valgkampen deres. Klimaskeptikerene i amerikansk politikk er ikke så dumme som en kan tro, men de fører politikken til de som har sponset dem, sa han. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Regissør, skuespiller, manusforfatter og produsent Oliver Stone gjestet onsdag Starmusfestivalen for å holde et foredrag ved navn «Decoding Truth in Films» der han blant annet fortalte om en hendelse som overrasket ham under arbeidet med filmen om Edward Snowden. - Jeg fikk vite at NSA kunne legge inn programvare som overvåket systemene til Japan. Dette er land vi ser på som våre allierte, og på et øyeblikk kan vi stenge hele strømsystemet deres. Hvorfor skal de stole på oss, når vi tydeligvis ikke kan stole på dem?, spurte han fra scenen og la til at også europeiske land sto på listen over land NSA kunne gå inn og sabotere systemene til. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Regissør, skuespiller, manusforfatter og produsent Oliver Stone gjestet onsdag Starmusfestivalen for å holde et foredrag ved navn «Decoding Truth in Films» der han blant annet fortalte om en hendelse som overrasket ham under arbeidet med filmen om Edward Snowden. - Jeg fikk vite at NSA kunne legge inn programvare som overvåket systemene til Japan. Dette er land vi ser på som våre allierte, og på et øyeblikk kan vi stenge hele strømsystemet deres. Hvorfor skal de stole på oss, når vi tydeligvis ikke kan stole på dem?, spurte han fra scenen og la til at også europeiske land sto på listen over land NSA kunne gå inn og sabotere systemene til. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Finn Kydland, professor ved University of California, brukte sine tilmålte minutter under Starmusfestivalen til å vise til hvor viktig en stabil og forutsigbar økonomisk politikk er for at land skal oppnå vekst over tid. - Det er dyrt å investere i ny teknologi ettersom gevinsten først kommer på sikt. Derfor er det viktig med forutsigbar politikk slik at selskap som ønsker å investere vet hva de får igjen i den andre enden, sa han til et publikum som blant annet besto av kronprinsparet(i venstre bildekant). (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Finn Kydland, professor ved University of California, brukte sine tilmålte minutter under Starmusfestivalen til å vise til hvor viktig en stabil og forutsigbar økonomisk politikk er for at land skal oppnå vekst over tid. - Det er dyrt å investere i ny teknologi ettersom gevinsten først kommer på sikt. Derfor er det viktig med forutsigbar politikk slik at selskap som ønsker å investere vet hva de får igjen i den andre enden, sa han til et publikum som blant annet besto av kronprinsparet(i venstre bildekant). Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- God dag alle sammen! God dag han kongelige høyhet! God dag hennes kongelige høyet! Husk, det er jeg som er kongen, sa Larry King da han entret scenen. Det som egentlig skulle være et foredrag om falske nyheter ble i stedet en samtale hvor King ble intervjuet av Starmus-general Garik Israelian(t.v.). - Hvordan skal jeg intervjue noen som har intervjuet folk siden før jeg ble født, spurte Israelian og fikk kun et skuldertrekk til svar fra King. Selv om falske nyheter endte med å bli bare en liten del av temaet for samtalen hadde den ikoniske journalisten en klar tanke om hva vi kan gjøre for å motvirke det. - Alle kan publisere i dag, så vi må stille flere spørsmål og lese mer. Det er ikke alt som kan forklares på åtte minutter, så jeg håper pendelen svinger tilbake den veien. For det finnes falske nyheter, og jeg vet ikke hvordan vi kan motvirke dem. Men fortsett å stol på de mediehusene dere stoler på. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

- God dag alle sammen! God dag han kongelige høyhet! God dag hennes kongelige høyet! Husk, det er jeg som er kongen, sa Larry King da han entret scenen. Det som egentlig skulle være et foredrag om falske nyheter ble i stedet en samtale hvor King ble intervjuet av Starmus-general Garik Israelian(t.v.). - Hvordan skal jeg intervjue noen som har intervjuet folk siden før jeg ble født, spurte Israelian og fikk kun et skuldertrekk til svar fra King. Selv om falske nyheter endte med å bli bare en liten del av temaet for samtalen hadde den ikoniske journalisten en klar tanke om hva vi kan gjøre for å motvirke det. - Alle kan publisere i dag, så vi må stille flere spørsmål og lese mer. Det er ikke alt som kan forklares på åtte minutter, så jeg håper pendelen svinger tilbake den veien. For det finnes falske nyheter, og jeg vet ikke hvordan vi kan motvirke dem. Men fortsett å stol på de mediehusene dere stoler på. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Uten mat og drikke, duger helten ikke. Del fire. Etter å ha blitt erstattet av hveteboller på mandag og donuts tirsdag gjorde berlinerbollene sitt comeback under Starmusfestivalen onsdag til glede for alle som trengte noe søtt til kaffen. (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Uten mat og drikke, duger helten ikke. Del fire. Etter å ha blitt erstattet av hveteboller på mandag og donuts tirsdag gjorde berlinerbollene sitt comeback under Starmusfestivalen onsdag til glede for alle som trengte noe søtt til kaffen. Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Cirka 300 personer i alle aldre møtte opp på Torvscenen for å høre May-Britt Moser fortelle hjerneceller og minnepalass. En engasjert nobelprisvinner fortalte om oppdagelsene som ledet til vitenskapens høyeste utmerkelse. - Vi har små mikrofoner eller sensorer ved nervecellene i hjernen. Når vi lytter på dem høres det ut som popcorn som popper. Ved å studere dem hos dyr fant vi stedssansen i hjernen, fortalte Moser. (Foto: Kristoffer Furberg)

Cirka 300 personer i alle aldre møtte opp på Torvscenen for å høre May-Britt Moser fortelle hjerneceller og minnepalass. En engasjert nobelprisvinner fortalte om oppdagelsene som ledet til vitenskapens høyeste utmerkelse. - Vi har små mikrofoner eller sensorer ved nervecellene i hjernen. Når vi lytter på dem høres det ut som popcorn som popper. Ved å studere dem hos dyr fant vi stedssansen i hjernen, fortalte Moser. Foto: Kristoffer Furberg

Chris Pissarides fikk Nobelprisen i økonomi for analyser av markeder med søkefriksjoner i 2010, men snakket om «Work in the Age of Robots» på Starmusfestivalen onsdag. - En av de store fordelene med roboter og automatisering er at vi får mer fritid, sa Pissarides under foredraget. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Chris Pissarides fikk Nobelprisen i økonomi for analyser av markeder med søkefriksjoner i 2010, men snakket om «Work in the Age of Robots» på Starmusfestivalen onsdag. - En av de store fordelene med roboter og automatisering er at vi får mer fritid, sa Pissarides under foredraget. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Onsdagens paneldiskusjon hadde tittelen «108 minutes: The World on Fire» og handlet om svært mye forskjellig. Oliver Stone, Chris Pissadires, Neil deGrasse Tyson, Eugene Kaspersky og Finn Kydland snakket blant annet om reiser i verdensrommet, hvorfor vi ikke kan gjøre Sahara levelig før vi drar til Mars, frykt for døden, krig, cybersikkerhet og teknologisk utvikling. Journalistlegenden Larry King forsøkte å lede debatten som var av det uformelle slaget. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Onsdagens paneldiskusjon hadde tittelen «108 minutes: The World on Fire» og handlet om svært mye forskjellig. Oliver Stone, Chris Pissadires, Neil deGrasse Tyson, Eugene Kaspersky og Finn Kydland snakket blant annet om reiser i verdensrommet, hvorfor vi ikke kan gjøre Sahara levelig før vi drar til Mars, frykt for døden, krig, cybersikkerhet og teknologisk utvikling. Journalistlegenden Larry King forsøkte å lede debatten som var av det uformelle slaget. Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Starmusfestivalen er en kombinasjon av vitenskap og rockemusikk. Jeg elsker begge deler, har Stephen Hawking sagt. Steve Vai har blitt kåret til én av verdens beste gitarister og sørget for stor stemning i Trondheim spektrum onsdag kveld. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Starmusfestivalen er en kombinasjon av vitenskap og rockemusikk. Jeg elsker begge deler, har Stephen Hawking sagt. Steve Vai har blitt kåret til én av verdens beste gitarister og sørget for stor stemning i Trondheim spektrum onsdag kveld. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Steve Vai trakk nesten like mange tilskuere til Trondheim spektrum som de mest populære vitenskapelige foredragene og debattene. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Steve Vai trakk nesten like mange tilskuere til Trondheim spektrum som de mest populære vitenskapelige foredragene og debattene. Foto: KRISTOFFER FURBERG

Trommeslager Jeremy Colson ga alt - og litt til - under Steve Vai-konserten. (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Trommeslager Jeremy Colson ga alt - og litt til - under Steve Vai-konserten. Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 11
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Har gått i over et år uten tilleggslønn for ekstra arbeidsoppgaver

14 ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap har hatt doble funksjoner uten å få betalt for det. Årsaken er en uenighet om hvor mye ekstra de skal få for hver rolle.

Plan S:

Ny underskriftsaksjon krever konsekvensutredning

Forskere ved Prio har tatt initiativ til en underskriftsaksjon til støtte for en utredning av hvilke konsekvenser Plan S vil få. Aksjonen ble startet fredag ettermiddag.

Ytring:

NTNU i verden

«Grunnutfordringen for NTNU, som for enhver god kunnskapsinstitusjon, er å forstå hva kunnskap er» skriver professor emeritus Arne B Johansen i denne ytringen.

Forskningsrådets direktør:

- Plan S skal ikke på høring

- Selve Plan S er ikke ute på høring. Det er gjennomføringen av planen som vi nå vil gå aktivt ut og be om innspill på, sier John-Arne Røttingen.