Starmus:

Her kan du se bilder av det som hendte femte dag av festivalen

Bruk piltastene eller sveip for å bla i bildeserien.
Forsker-Fredrik kjørte show for barn og unge på Torvet før programmet i Trondheim Spektrum startet. Etter å ha gjort eksperimenter med frivillige fra publikum forsvant han med et smell da han blandet flytende nitrogen med kokende vann.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Forsker-Fredrik kjørte show for barn og unge på Torvet før programmet i Trondheim Spektrum startet. Etter å ha gjort eksperimenter med frivillige fra publikum forsvant han med et smell da han blandet flytende nitrogen med kokende vann.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Konfransier Stian Bartnes Simonsen var tydelig fascinert av halen til professor Dag Svanæs. Den beveger seg etter hvordan Svanæs beveger seg og plukker også opp hvodan kroppsholdningen hans er. - Når jeg har brukt den en stund og tar den av savner jeg den. Det føles som noe mangler. Men det går normalt over etter noen minutter, sa professoren.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Konfransier Stian Bartnes Simonsen var tydelig fascinert av halen til professor Dag Svanæs. Den beveger seg etter hvordan Svanæs beveger seg og plukker også opp hvodan kroppsholdningen hans er. - Når jeg har brukt den en stund og tar den av savner jeg den. Det føles som noe mangler. Men det går normalt over etter noen minutter, sa professoren.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

En liten, og veldig fredelig, klimademonstrasjon ble avholdt utenfor Trondheim Spektrum i forbindelse med festivalen. Besteforeldrenes klimaaksjon ble den kalt, og slagordet var «Barnas klima - vår sak». For ordens skyld ble ingen demonstranter skadet.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

En liten, og veldig fredelig, klimademonstrasjon ble avholdt utenfor Trondheim Spektrum i forbindelse med festivalen. Besteforeldrenes klimaaksjon ble den kalt, og slagordet var «Barnas klima - vår sak». For ordens skyld ble ingen demonstranter skadet.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Kelly Snook forlot NASA og dro til Storbritannia for å utvikle denne hansken. Den plukker opp håndbevegelser og lager musikk av det, og brukes av berømte artister som Imogene Heap og Ariana Grande. Torsdag viste Snook frem hvordan den fungerer, og forklarte teknologien bak den, under Starmusfestivalen.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Kelly Snook forlot NASA og dro til Storbritannia for å utvikle denne hansken. Den plukker opp håndbevegelser og lager musikk av det, og brukes av berømte artister som Imogene Heap og Ariana Grande. Torsdag viste Snook frem hvordan den fungerer, og forklarte teknologien bak den, under Starmusfestivalen.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Tomme stoler i hovedsalen i Trondheim Spektrum før det brakte løs torsdag. Til forskjell fra tidligere dager hadde arrangørene valgt å fjerne to tredjedeler av scenen og i stedet sette inn flere stoler.   (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Tomme stoler i hovedsalen i Trondheim Spektrum før det brakte løs torsdag. Til forskjell fra tidligere dager hadde arrangørene valgt å fjerne to tredjedeler av scenen og i stedet sette inn flere stoler.   Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- I England fikk jeg tittelen «Astronomer Royal» og etter det er det mange som har trodd at jeg gjør horoskopene for dronningen... Det stemmer ikke. Jeg har ingen krystallkule. Men en ting kan jeg forutse, og det er at det er for mye folk på jorden og for store ødeleggelser påført av oss, sa Martin Rees da han startet det offisielle programmet under festivalens femte dag.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- I England fikk jeg tittelen «Astronomer Royal» og etter det er det mange som har trodd at jeg gjør horoskopene for dronningen... Det stemmer ikke. Jeg har ingen krystallkule. Men en ting kan jeg forutse, og det er at det er for mye folk på jorden og for store ødeleggelser påført av oss, sa Martin Rees da han startet det offisielle programmet under festivalens femte dag.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Katharine Hayhoe mener at mer informasjon ikke er løsningen på klimaproblemet, og viste til eksempler på at folk som allerede har et syn på klimasaken bare blir enda mer sikker i sitt syn etter hvert som de får mer informasjon.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Katharine Hayhoe mener at mer informasjon ikke er løsningen på klimaproblemet, og viste til eksempler på at folk som allerede har et syn på klimasaken bare blir enda mer sikker i sitt syn etter hvert som de får mer informasjon.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Det å kalle planeten vår for «Planet Earth» er egentlig en feil. Vi burde kalt den «Planet Ocean». Overflaten er jo 70 prosent vann, sa Nancy Knowlton under sitt foredrag om marinvitenskap torsdag. - Og vi vet mindre om havets bunn enn overflaten på månen, Mars og Venus. Det er derfor vi ikke klarer å finne skip som synker. Og når det gjelder organismene som lever der vet vi enda mindre, sa hun.   (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

- Det å kalle planeten vår for «Planet Earth» er egentlig en feil. Vi burde kalt den «Planet Ocean». Overflaten er jo 70 prosent vann, sa Nancy Knowlton under sitt foredrag om marinvitenskap torsdag. - Og vi vet mindre om havets bunn enn overflaten på månen, Mars og Venus. Det er derfor vi ikke klarer å finne skip som synker. Og når det gjelder organismene som lever der vet vi enda mindre, sa hun.   Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Emmanuelle Charpentier fortalte torsdag om jobben med å endre DNA, og å demokratisere teknoligen slik at flere kan benytte seg av den.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Emmanuelle Charpentier fortalte torsdag om jobben med å endre DNA, og å demokratisere teknoligen slik at flere kan benytte seg av den.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Søndag: Berlinerboller. Mandag: Hveteboller. Tirsdag: Donuts. Onsdag: Berlinerboller. Torsdag: ...Hveteboller! Denne gang også med rosiner.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Søndag: Berlinerboller. Mandag: Hveteboller. Tirsdag: Donuts. Onsdag: Berlinerboller. Torsdag: ...Hveteboller! Denne gang også med rosiner.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Korte videoer, lange videoer. Noen med stativ, andre håndholdt. Det er nok ikke mange av de som var på Starmus som ikke i hvert fall har en video fra salen. Her forsøker noen å forevige en bit av Nick Lane sitt foredrag om energi og stoff i livets opprinnelse.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Korte videoer, lange videoer. Noen med stativ, andre håndholdt. Det er nok ikke mange av de som var på Starmus som ikke i hvert fall har en video fra salen. Her forsøker noen å forevige en bit av Nick Lane sitt foredrag om energi og stoff i livets opprinnelse.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Jeg tror han teknikeren liker dette litt for godt. Og jeg kjenner ham ikke engang, sa John Delaney da han tidlig i sitt foredrag om hva vi kan lære av havdypene, og hvordan det kan hjelpe oss med å forstå hvordan liv blir dannet, måtte få hjelp av en av teknikerene til å bytte mikrofon.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

- Jeg tror han teknikeren liker dette litt for godt. Og jeg kjenner ham ikke engang, sa John Delaney da han tidlig i sitt foredrag om hva vi kan lære av havdypene, og hvordan det kan hjelpe oss med å forstå hvordan liv blir dannet, måtte få hjelp av en av teknikerene til å bytte mikrofon.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Et stjernespekket panel var samlet for å avslutte festivalens femte dag med en diskusjon rundt blant annet hvordan man inspirerer barn og lærer dem opp i kritisk tenking. Fra venstre: May-Britt Moser, Susan Bailey, Claude Nicollier, David Elcher (moderator) Torsten Wiesel, Alexandra Witze, Sandra Magnus og Markus Reymann.  (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Et stjernespekket panel var samlet for å avslutte festivalens femte dag med en diskusjon rundt blant annet hvordan man inspirerer barn og lærer dem opp i kritisk tenking. Fra venstre: May-Britt Moser, Susan Bailey, Claude Nicollier, David Elcher (moderator) Torsten Wiesel, Alexandra Witze, Sandra Magnus og Markus Reymann.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

1 / 13
UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Etikken blir viktigere i søknader om midler fra Forskningsrådet

Hopper du harelabb over forskningsetikken når du skal søke Forskningsrådet om midler? Nå vil det straffes hardere.

Forskere i folkemøte om klima:

- Klima taper mot internasjonalisering

Ytring:

Hvem har rett til å mene noe om Høyskoleparken?

Å fremme et argument ved å prøve å frata meningsmotstanderen troverdighet, er et kjent retorisk knep. Men ikke akkurat tillitsvekkende.

Ytring:

Plagiat – den nye utfordringen for forskere?

Her er en historie om hvordan forskningsjuks kan utføres i praksis. Forskere stjal innholdet i et paper skrevet av Antje Klitkou og hennes kolleger.