Neste Starmus-festival blir i 2019

Festivalsjef Garik Israelian beskriver Starmus i Trondheim som den vanskeligste å arrangere med tanke på organisering og logistikk. Om det blir en ny festival i Trondheim er ennå uklart.

Festivalsjef Garik Israelian i Starmus avslører at det blir et års pause fra Starmus i 2018.
Publisert Sist oppdatert

- Jeg er glad for å kunne informere om at den femte Starmus-festivalen er planlagt å bli avholdt i 2019. Vi vil komme med en offisiell kunngjøring i år, skriver festivalsjef Garik Israelian i en oppdatering på festivalens Facebook-side.

Han legger til at det nå er tid for å spekulere om lokasjon, tema, foredragsholdere og så videre. Dermed er det ennå hemmelig hvor festivalen skal avholdes.

Følg UA på Facebook , Twitter og Instagram.

NTNU evaluerer festivalen

Da festivalen ble avsluttet i Trondheim i juni åpnet Israelian for mer Starmus i Trondheim.

NTNU jobber nå med å evaluere festivalen. Om Starmus skal komme til Trondheim igjen kommer nemlig blant annet an på om NTNU og samarbeidspartnerne ønsker det. En rapport som er under utarbeiding skal danne grunnlag for å avgjøre dette. Blant annet ga Kunnskapsdepartementet ti millioner kroner til gjennomføringen, og rapporten er ment som en helhetlig vurdering til blant annet departementet for å gjøre det mulig å ta en kvalifisert avgjørelse om en ny festival er noe å satse på.

Det er blant annet utført en spørreundersøkelse blant et utvalg av festivalgjestene.

- Det er stort sett positive tilbakemeldinger, med en rekke forbedringspunkter. Det handler blant annet om gjennomføringen av arrangementet i Trondheim spektrum, sa Trond Singsaas, som var NTNUs prosjektsjef for festivalen, til UA i august.

Vanskelig organisering

Isrealian skriver i Facebook-oppdateringen at Starmus IV (i Trondheim) var veldig spesiell og skilte seg fra de foregående tre festivalene som ble arrangert på Kanariøyene i 2011, 2014 og 2016.

- Til tross for mange forskjeller og vanskeligheter bevarte vi den velkjente «Starmus-atmosfæren», skriver Israelian og takker alle samarbeidspartnerne.

Han beskriver festivalen i Trondheim som den vanskeligste å organisere, på linje med den aller første festivalen. Israelian påpeker at de bare hadde åtte måneder på å sette i stand festivalen, med all logistikk og organisering det medførte.

Her kan du lese alt vi publiserer om Starmus.