En av fem studenter vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, ifølge en undersøkelse. Andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i andre grupper, sier forsker.

- Svært beklagelig at NTNU gav oss feil info

Adressa retter skarp kritikk mot NTNU for å ha blitt feilinformert når det gjelder utviklingen i mengden petroleumsstudenter som uteksamineres.

Egil Tjåland: - Antall petroleumsstudenter øker

- Når Adresseavisen skriver at antall petroleumsstudenter er halvert, er det riv, ruskende galt. Tvert i mot har antallet steget med 30 prosent, sier Egil Tjåland, leder for Institutt for geovitenskap og petroleum ved NTNU.

Flervalgseksamen:

Studenter med lite kunnskap kan tippe seg til en ståkarakter

Professor Guttorm Sindre mener man må vurdere strengere poenggrenser ved flervalgseksamener, når det ikke gis minuspoeng for feil svar. Hvis ikke kreves det ganske lite kunnskap for å tippe seg til en ståkarakter.

Dekan ser negative sider ved flervalgseksamen

Dekan Øyvind Weiby Gregersen innrømmer at det er negative aspekter ved flervalgseksamen. Men flervalgsoppgaver inngår i dag i stadig flere eksamener.

Millionsatsing skal gjøre studenter mer aktive i undervisningen

Regjeringen vil bruke 50 millioner kroner på å utvikle nye måter å undervise studentene ved universiteter og høyskoler på.

Siste fra forsiden

PST-saken:

Bekymret for stigmatisering av utenlandske NTNU-ere

NTNU-rektor Anne Borg ber om at saken der to iranske NTNU-ansatte er siktet av PST ikke fører til stigmatisering av en hel gruppe ansatte og studenter.

PST etterforsker NTNU-forskere:

Mener universitetene opptrer naivt overfor spiontrussel

- Varsellampene bør begynne å lyse. Naiviteten er bygget inn i grunnholdningene når det gjelder mellomstatlig samarbeid og samkvem i forskerverdenen, sier professor Jo Jakobsen.

En av fem studenter vil ikke ha barn

Hver femte student i Norge vil ikke ha barn, ifølge en undersøkelse. Andelen som ønsker barn blant studenter, er lavere enn i andre grupper, sier forsker.

SPOR-festivalen:

- Krig er et evig dagsaktuelt tema

Noe av den mest gripende kunsten og musikken har oppstått i menneskenes forsøk på å møte krigen og dens grusomheter på andre måter enn med våpen, ifølge førsteamanuensis i klassiske fag ved NTNU, Thea Thorsen.