66 prosent fullfører høyere utdanning

66 prosent av studentene fullfører høyere utdanning ved universiteter og høgskoler. Det får Norsk studentorganisasjon til å reagere.

Kva ein legg ut i sosiale media kan avgjera om ein er skikka eller ikkje

Ekstreme utsegner, upassande bilete eller bloggpostar om eiga helse kan vera med på å avgjera om ein student er skikka eller ikkje.

Psykologistudenter får støtte fra ESA

EFTAs overvåkingsorgan ESA mener det er i strid med reglene i EØS-avtalen når Norge nekter å autorisere psykologistudenter som har utdannet seg i Ungarn.

Andelen med høyere utdanning økte mest i Oslo og Troms

Andelen med universitets- og høyskoleutdanning i Norge økte fra 30,4 til 33,4 prosent mellom 2013 og 2017. Oslo og Troms er fylkene der økningen var størst.

Disse studiene foreslås nedlagt og opprettet

- Vi foreslår å legge ned studieprogram i studiebyen Trondheim, Gjøvik og Ålesund og opprette felles studieprogram for de tre byene, skriver rektoratet.

Studenter drar på turné med selvbygd Troll-bil

NTNU-studentene som bygde den sjuende Troll-bilen legger snart ut på en turné som ender opp i Lunde i Telemark, der det ambisiøse forsøket på å starte norsk bilproduksjon en gang begynte.

Siste fra forsiden

Universitetsavisa ansetter journalist

UA lyser ut en hundre prosents stilling som digital nyhetsreporter.

Konflikten ved IHS:

- Fare for utvikling av fryktkultur

- Ledelsen må ta dette på stort alvor, formaner tre professorer ved Institutt for historiske studier. De advarer mot utvikling av fryktkultur ved instituttet.

Ytring:

NTNU styres ikke etter omdømmemålinger

«Vi må være innstilt på at vi også i fremtiden vil få nye bestillinger fra verden rundt oss», skriver rektor Gunnar Bovim i en kommentar til ytringen fra Ronny Kjelsberg og Arve Hjelseth.

Bitter konflikt ved IHS:

Beskylder ledelsen for «illegitim maktbruk»

Professor Kristian Steinnes er sentrum i en bitter konflikt ved Institutt for historiske studier (IHS). Et varsel om flytting av ham får en gruppe kolleger til å reagere skarpt. – Et uventet og hardt slag, sier Kristian Steinnes om flyttevarselet.

Eksamenstabbe rammet medisinstudenter

En menneskelig feil førte til at tredjeårs medisinstudenter ved NTNU kunne lese seg fram til fasit på en del av eksamensoppgavene. Studenter og fakultetsledelse har sittet i møte torsdag formiddag for å finne løsning.

- Universitetene må ta ansvar for seksuell trakassering av studenter

Marianne Synnes (H) i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget reagerer på omfanget undersøkelsen av seksuell trakassering av studenter avdekker.

13.500 studenter har opplevd seksuell trakassering

Én av tjue av norske studenter har opplevd seksuell trakassering, viser en ny undersøkelse. 28 prosent av trakasseringen kommer fra forelesere eller veiledere.

Mener regjeringen legger regningen på studentene

Med revidert statsbudsjett kom også økte kostnadsrammer og tilskudd til bygging av studentboliger. Men leder Thomas K. Eriksen i Velferdstinget mener det i praksis vil bli dyrere for studentene.

Skippertaket - Slik overlever du de siste ukene før eksamen

Gaute Hagen Hallingstad (22) går andre året Energi og Miljø. Hallingstad tror har brukbar kontroll på eksamen. Men han avviser ikke at det kan bli aktuelt å ty til skippertak for å komme vel i havn.

Vil løse plastproblemet:

Vant 15.000 kroner og 40 timer med hjelp til innovasjon

En heldagsworkshop resulterte i mange ideer for å redde verden fra plastoverdose. Et småskala plasthuggeri gikk av med seieren. – Det betyr noe hva alle gjør, sier Sintef-forsker.

Samlokalisering ved NTNU:

Studentene må flytte i eksamensperioden

Informatikkstudentene ved NTNU har det siste året jobbet iherdig for å imøtekomme stadig flere flyttinger knyttet til samlokaliseringen. Nå frykter linjeforeningen Online at studiemiljøet vil ta skade.

Forbyr trynefaktor ved opptak til idrettslagene

Nå blir det slutt på at enkelte lag ved Norges Handelshøyskole håndplukker hvem som får være med.

Studenter sliter med å høre forelesninger

- Lag en scene - kjeft litt! Det er viktig at du hører og at foreleseren blir bevisst på problemet, sier Katarina Knudsen. Hun har nedsatt hørsel og har hørt en rekke unnskyldninger fra forelesere og lærere som ikke vil bruke mikrofon.