Fekting og pole fitness avlyst, men det blir tidenes største leker likevel

Multisportarrangementet Studentlekene (SL) 2015 samler over 2 200 deltakere. De skal konkurrere i 18 ulike idretter. 5/10 km fristil er torsdag, sprint fredag og langdistanse lørdag før banketten
Innebandy er en av 18 grener under SL2015. 
        
            (Foto: bergen Challenge)

Innebandy er en av 18 grener under SL2015.  Foto: bergen Challenge

- Vi er dermed tidenes største Studentleker, opplyser arrangørene i en melding. 

Studentlekene foregår mellom 18. og 22. februar, og innen de fleste grenene er konkurransene også studentmesterskap. Det betyr at vinnerene får rett til å kalle seg norsk studentmester. I flere grener vil vinnerne kvalifiserer seg til ulike student-EM i år og neste år.

Opprinnelig skulle det konkurreres i 20 grener, men fekting og pole fitness går ut. Da gjenstår: Amerikansk fotball, futsal, badminton, basket, bordtennis, håndball, innebandy, orientering, lacrosse, koie-femkamp, volleyball, roing, rugby, S-L trippelen (roing, langdistanse, orientering), squash, svømming, tennis og langrenn,

Arrangøren opplyser at hele arrangementet er basert på frivillig innsats fra over 200 studenter. De regner med at hver enkelt leder legger ned mellom 1 000 og 1 500 frivillige arbeidstimer.  Deltakerne kommer fra hele landet. I tillegg til konkurransene kan deltakerne være med på foredrag, kurs og festligheter. Organisasjonen Mot er en av SL2015s største samarbeidspartnere. 

Rapduoen Robin og Bugge skal spille på deltakerbanketten på Scandic Lerkendal.

Innen langrennsdisiplinene det vil bli konkurrert i er fristil 10 km. for gutter og 5. km fristil for jenter. Det skjer på torsdag 19. februar. Dagen etter er det klassisk skisprint, mens klassisk langdistanse med 5 mil for guttene og 3 mil for jentene arrangeres lørdag.

Alt av skikonkurranser vil foregå i Bymarka.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Mener samfunnet taper på at forskerstillinger lyses ut internasjonalt

– Samfunnet investerer i utdannelsen vår, men får lite igjen for pengene når jobbene går til utenlandske søkere, sier Astrid Mork-Jansson ved Universitetet i Stavanger.

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo har troen på løpende vurderinger av ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.