Grønvold ny nestleder i NSO

På sju uker har Synne Grønvold fra HiST blitt en av landets ledende studentpolitikere. Først ble hun studentrepresentant i styringsgruppa for NTNU-fusjonen. Sist helg ble hun også valgt som nestleder i Norsk Studentorganisasjon.
- Landsmøtet leverte en klar bestilling om at vi må ta ansvar i fusjonsprosessen i UH-sektoren, sier NSOs nye nestleder. 
        
            (Foto: Kristoffer Furberg)

- Landsmøtet leverte en klar bestilling om at vi må ta ansvar i fusjonsprosessen i UH-sektoren, sier NSOs nye nestleder.  Foto: Kristoffer Furberg

De to vervene henger på sett og vis sammen.

- Landsmøtet i Norsk Studentorganisasjon leverte en klar bestilling om at vi må ta ansvar i den omfattende fusjonsprosessen i UH-sektoren. Punktet er en del av den nye handlingsplanen. Det er et arbeid jeg går inn i med stor entusiasme, forklarer den nyvalgte nestlederen.

Blant de mange fusjonsutfordringene er at organisasjonen ligger an til å miste ni lokallag når 14 institusjoner blir til 5. Vedtektene sier nemlig klart fra at hver utdanningsinstitusjon skal ha ett medlemslag i NSO. Det betyr eksempelvis at de fire lagene i Gjøvik, Ålesund, på HiST og NTNU blir til ett etter fusjonen.

- Samtidig skal NSO sikre bred geografisk forankring til studentstemmen i organisasjonen. Vi skal representere studenter fra hele landet. Det blir en spennende oppgave, og betyr kanskje at vi må se på den medlemslagsmodellen vi har i dag, sier Grønvold.

Kjepphest

Hun tar også med seg en kjepphest inn i studentpolitikken. Som nyutdannet ergoterapeut er hun spesielt engasjert i universell utforming av læring.

- Den skal være rettferdig, og inkludere alle. Det holder ikke med fagre ord. Hvis ikke forholdene legges til rette slik at for eksempel dyslektikere og bevegelseshemmede har like muligheter for å utdanne seg som andre, så er det ikke lenger rettferdig. Det ønsker jeg å forfølge både som studentpolitiker og seinere som yrkesutøver, sier Grønvold.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Legger «tyskervits»-varsel mot Vagstad dødt

Forskerforbundet har behandlet varselet mot tillitsvalgt Steinar Vagstad ved Universitetet i Bergen og konkludert med at Vagstad ikke har gjort noe galt.

Eikrem vs. Filter Nyheter:

PFU behandler saken onsdag

Øyvind Eikrem beskylder Filter Nyheter for ukritisk kildebruk og å komme med påstander som ikke kan etterprøves. Avisa svarer at Eikrem bagatelliserer det innvandrerfiendtlige innholdet på Facebook-sida avisa kopler ham til.

UA-serie: NTNU etter korona

Er fysisk læringsmiljø vårt svar på enekontor?

Situasjonen for mange studenter er på flere måter skremmende.

Fem nye smittetilfeller ved NTNU

En bekreftet smittet ved NTNU på Dragvoll, og fire ved NTNU i Gjøvik.