- Framtida er digital

- Vår beslutning om ikke å gi økonomisk støtte til papirutgave av Under Dusken samsvarer med hvordan vi tenker omkring medier og kommunikasjon, sier prorektor Berit Kjeldstad.

Nøkkelordet er digitalisering når NTNU-ledelsen tenker formidling i allmenhet, sier prorektoren for utdanning, når hun skal begrunne avslaget til å gi økonomisk støtte til Dusken på papir.

- Det gjelder utdanning og kommunikasjon generelt. Framtida er digital.

Studentmediene eies av Studentersamfundet og Studentsamskipnaden i fellesskap, med femti prosent av aksjene hver. Finansstyret i Samfundet sa opp aksjonæravtalen i fjor. Denne avtalen regulerer eiernes økonomiske støtte.  Dette gjorde at SiT ønsket å avslutte sitt eierskap, og krisen var et faktum.

Dermed søkte Studentmediene kontakt med NTNU med forespørsel om man kunne tenke seg å gå inn med pengestøtte.

Papiravisa går ikke rundt

Studentmediene refser NTNU-ledelsen for å ikke ta studentkulturen på alvor, når de stiller som betingelse for videre støtte at papirversjonen av Under Dusken legges ned. Kjeldstad mener studentene tvert om burde vært mer frampå her.

- Om det er noen som burde være mer på hugget i forhold til hvor utviklingen går så er det studentene, mener prorektoren.

- Coward anfører at papirproduktet er det mediet som best når ut til den menige student. Er ikke dette noe man burde forvente at NTNU aktivt støtter?

- Det blir feil av meg å gå inn i en detaljdiskusjon her. Man må forholde seg til at papirproduktet ikke går rundt økonomisk, sier Kjeldstad.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.