- Studenter straffes for å ha deltidsjobb

41 300 studenter får stipendkutt på grunn av for høy inntekt eller formue.
- Studiestøtten må økes betraktelig og knyttes til den generelle velferdsutviklingen i Norge, mener leder Therese Eia Lerøen i Norsk studentorganisasjon. 

- Studiestøtten må økes betraktelig og knyttes til den generelle velferdsutviklingen i Norge, mener leder Therese Eia Lerøen i Norsk studentorganisasjon. 

Det viser den årlige omgjøringen av lån til stipend. Lånekassen har kommet frem til at hver sjette student får redusert stipend på grunn av inntekt og/eller formue over fribeløpet i 2014.

Norsk studentorganisasjon mener dette understreker at en økning av stipend og lån er nødvendig.

NSO ikke overrasket

- Vi vet fra før at 6 av 10 norske studenter er direkte avhengig av deltidsjobben for å få økonomien til å gå rundt. Med tanke på Norges relativt voksne studentmasse, sett sammen med et for lavt nivå på studiestøtten og høye levekostnader er ikke dette tall som overrasker stort, sier leder av NSO, Therese Eia Lerøen i en pressemelding.

Kriteriene for å få omgjort lån til stipend er at studentene ikke har bodd sammen med foreldrene, samt at studenten har bestått eksamen og hatt inntekt og formue innenfor en satt grense. FOr studenter som fikk støtte hele året var grensen 157 265 kroner i person- og kapitalinnktet, og 357 782 kroner i formue i 2014. Også i 2013 fikk hver sjette student redusert stipend.

- God stipendordning i Norge

Fagdirektør Liv Simonsen i Lånekassen mener studenter flest kjenner beløpsgrensen, og er klar over det hvis de har tjent mer.

- Alle fulltidsstudenter får like mye i basisstøtte, men de som har inntekt og/eller formue over beløpsgrensene, får en mindre del av lånet omgjort til stipend. At studentene kan få omgjort hele 40 prosent av lånet til stipend, viser at vi har en svært god stipendordning i Norge, sier Simonsen.

- Studiestøtten må økes betraktelig og knyttes til den generelle velferdsutviklingen i Norge. Det er viktig at dette skjer raskt. Frem til dette må man vurdere andre tiltak, som å øke inntektsgrensen slik at studentene ikke straffes for den nødvendige ekstrainntekten deltidsjobben gir, sier Lerøen


UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ytring:

Grunnstoffene som forandret verden

Forskning på grunnstoffene har vært avgjørende for den kunnskapen vi har i dag.

Psykologtjenester:

Mener Ansa ikke har fulgt anbudsreglene

Onlinepsykologene sier Ansa ikke ville legge psykologtjenestene ut på anbud. Anders Petterød Halvorsen i Ansa mener imidlertid at de har fulgt reglene.

Kurses for å bli bedre veiledere for stipendiater

En økning i antallet doktorgradskandidater har ført til et økt behov for gode veiledere ved Institutt for helsevitenskap ved NTNU Gjøvik.

Slik vil Sintef og NTNU påvirke EU

Sintefs og NTNUs øverste ledere har signert et brev til EU om hvilken forskning unionen bør satse på i årene som kommer. - Innspillene har til felles at de tar for seg de enorme transformasjoner vi står overfor, sier Alexandra Bech Gjørv. - Dette kommer til å bli lagt merke til, sier Anne Borg