Linjeforening tilbyr fadderuke uten fyll

Fadderuka ved NTNU er kjent for fyll og høy partyfaktor. Nå vil linjeforeninga Online tilby et alkoholfritt alternativ til studenter som ikke har sansen for denne fest- og drikkekulturen.
Ikke alle har sansen for fyll og fest under Fadderuka. Nå kommer

Ikke alle har sansen for fyll og fest under Fadderuka. Nå kommer "Edrufadder" som et alternativ. Foto: Barn og Biofoto/Scanpix

Nye studenter strømmer snart til NTNU og om et par uker er det immatrikulering. Deretter braker det løs med togafest, musikk på full guffe, rebusløp og arrangementer i regi av linjeforeningene. Fadderuka skal hjelpe studentene å bli kjent med hverandre og med sitt nye studiested.

De positive tiltakene kommer ofte i skyggen av det som for de fleste særpreger Fadderuka: høyt alkoholinntak og fulle studenter som sjangler gjennom bygatene.

«Edrufadder»

- Målet vårt som linjeforening er å tilby noe sosialt for alle studentene våre. Jeg har selv sett at noen ikke ønsker å delta på Fadderuka fordi det er så mye alkohol involvert, sier Thor Håkon Bredesen, leder av Online.

Online er linjeforeninga til informatikkstudentene ved NTNU. Når de cirka 180 nye informatikkstudentene deltar på Fadderuka, vil studentforeningas tilby et alternativ arrangement uten alkohol hver kveld. Det kan være kino, middag, grilling og leker i parken.

«Edrufadder» kalles pilotprosjektet, som har fått 26 000 kroner i støtte av Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk (IME).

- For oss er det viktig å vise at Fadderuka ikke bare handler om fest. Den skal være en positiv inngang til studiet, sier dekan Geir Egil Øien om hvorfor fakultetet bevilget penger til prosjektet.

LES OGSÅ: NTNUs sosiale lim
LES OGSÅ: Ti viktige tips til deg som er fersk NTNU-student

Vil involvere alle

Øien peker på at studentmassen er sammensatt. Studenter kommer fra ulike kulturer og har ulik bakgrunn.  I media har det tidligere kommet fram at utenlandske studenter har vært sjokkert over drikkekulturen under Fadderuka. Alkoholfrie arrangementer i regi av «Edrufadder» kan hindre at noen føler seg ekskludert.

Derfor er Øien glad for at linjeforeninga selv har tatt initiativet til dette prosjektet, og synes det er viktig å støtte opp under det.

Det er velkomstkomitéen til Online som organiserer fadderukene og "Edrufadder". Online-lederen skryter av engsjementet deres og er også glad for moralsk og økonomisk støtte fra IME-fakultetet.

Thor Håkon Bredesen valgte selv å droppe flere arrangementer under Fadderuka da han var fersk student. Det virket ikke så gøy med all alkoholen. 

Han synes det er vanskelig å anslå på forhånd hvor stor oppslutninga blir.

- Så lenge vi gir noen en fin oppstart, så er målet vårt nådd, sier han.

LES OGSÅ: "Bøddelseremoni" vekker avsky
LES OGSÅ: - Ligner en brutal henrettelsesseremoni
LES OGSÅ: - Større problem uten linjeforeningene


Thor Håkon Bredesen, leder av linjeforeninga Online
(Foto: Privat)

Thor Håkon Bredesen, leder av linjeforeninga Online Foto: Privat

Geir Egil Øien, dekan ved Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk. (Foto: Kai T. Dragland, NTNU)

Geir Egil Øien, dekan ved Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk. Foto: Kai T. Dragland, NTNU

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Professor sparket etter varsler om trakassering

En professor ved Kunsthøgskolen i Oslo er avskjediget etter en rekke varsler om seksuell trakassering mot studenter.

Bott-samarbeidet:

Samtlige universiteter har sagt ja

Nå har samtlige universiteter i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim (Bott) sagt ja til å inngå samarbeid med Direktoratet for Økonomistyring.

Starter studentutveksling med Kina

Mandag og tirsdag denne uka var en gruppe forskere fra CSRC i Beijing på besøk ved NTNU. Leder for fremragende forskningssentre på norsk og kinesisk side leter etter prosjekter å samarbeide om.

U5-møtet:

- Hensikten er ikke å stå enige utad

NTNU-rektor Gunnar Bovim avviser at U5-toppene avgjør viktige saker på kammerset.