Flere tusen studenter uten bolig før studiestart

To uker før over 300.000 studenter inntar lesesaler over hele landet, står fortsatt flere tusen uten et sted å bo.

Bare i hovedstaden står 7.000 på venteliste til studentboliger, melder NRK.

Ifølge Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) er det rekordmange søkere som står uten bolig, og det er verst i de store studentbyene hvor mange hundre venter i kø på å få tildelt en hybel.

Tildelingsreglementet for studentboliger prioriterer studenter som har bolig fra før, førsteårsstudenter som er bosatt utenfor Oslo og Akershus, samt internasjonale studenter.

På grunn av det store trykket på studentboliger, må mange prøve seg på det private leiemarkedet. Utleiere av hybler som passer for studenter forteller til NRK at de har fått opp mot 60-70 henvendelser på leilighetene på kort tid.

De siste fem årene har det blitt 45.000 flere studenter, mens det bare har blitt bygget 7.743 nye studentboliger, viser Norsk studentorganisasjons studentboligundersøkelse.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Fadderukestart til tross for krisetider

Selv om ting er annerledes fra i fjor, betyr det ikke at det blir mindre gøy i år, mener fadderne ved linjeforeningen Primetime. Universitetsavisa fikk henge seg på festlighetene når de tok imot nye studenter mandag.

Immatrikuleringen 2020

Rektor: - Vi trenger de engasjerte menneskene

- Vi trenger engasjerte mennesker som står opp for ytringsfriheten, sa Anne Borg i sin første immatrikuleringstale som rektor. 

Immatrikulering også i Ålesund og Gjøvik

Immatrikuleringen ved NTNU foregår på tre campuser også i år. UA strømmer arrangementene for seg.

Førstereis-rektor Anne Borg på generalprøve

Litt over klokka 10 tester Anne Borg ut talen for kamera og mikrofon. Årets studiestart er hennes første som NTNUs rektor.