- Har visst i årevis at jeg ville starte på NTNU

Se bildeserie fra immatrikuleringen på Gløshaugen.
Marie Bonsaksen, Henriette Brox og Solveig Myren har flyttet fra Mo i Rana for å bli NTNU-studenter og skal bo sammen i kollektiv.  

Marie Bonsaksen, Henriette Brox og Solveig Myren har flyttet fra Mo i Rana for å bli NTNU-studenter og skal bo sammen i kollektiv.  

Kompisene og kollegene Erik Melgård (24) og Santoran Ratneswaran (20) er ferske studenter på henholdsvis økonomi og administrasjon og lektor i historie.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Kompisene og kollegene Erik Melgård (24) og Santoran Ratneswaran (20) er ferske studenter på henholdsvis økonomi og administrasjon og lektor i historie.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Fysikerkjendis Andreas Wahl var konferansier under immatrikuleringen.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Fysikerkjendis Andreas Wahl var konferansier under immatrikuleringen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Strindens Promenade Orchester tok seg en pust i bakken under talene etter å ha skapt liv og røre for de ferske studentene.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Strindens Promenade Orchester tok seg en pust i bakken under talene etter å ha skapt liv og røre for de ferske studentene.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Prorektor Johan Hustad, utenriksminister Børge Brende og rektor Gunnar Bovim.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Prorektor Johan Hustad, utenriksminister Børge Brende og rektor Gunnar Bovim.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

9000 nye studenter starter på NTNU i høst. Her er NTNU-ledere og inviterte gjester på vei til å finne plassene sine før immatrikuleringen settes i gang. 

9000 nye studenter starter på NTNU i høst. Her er NTNU-ledere og inviterte gjester på vei til å finne plassene sine før immatrikuleringen settes i gang. 

Første kulturelle innslag under immatrikuleringen var korsang.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Første kulturelle innslag under immatrikuleringen var korsang.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

NTNU-ledere og studenter poserer med sjokolademynter inspirert av Nobelpris-medaljene.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

NTNU-ledere og studenter poserer med sjokolademynter inspirert av Nobelpris-medaljene.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

- Frykt kan bli til hat, med tragiske konsekvenser. Det er lett å bli smittet av frykten. Det skal vi ikke. Vi skal heller ikke bli immune. Vi skal kjempe aktivt mot fremmedfrykt og hat, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim i sin tale der han tok opp truslene i dagens verdensbilde.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

- Frykt kan bli til hat, med tragiske konsekvenser. Det er lett å bli smittet av frykten. Det skal vi ikke. Vi skal heller ikke bli immune. Vi skal kjempe aktivt mot fremmedfrykt og hat, sa NTNU-rektor Gunnar Bovim i sin tale der han tok opp truslene i dagens verdensbilde.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Meningen bak disse bokstavene er det bare å pugge for nye studenter: NTNU står for Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Meningen bak disse bokstavene er det bare å pugge for nye studenter: NTNU står for Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

En rekke av de forskjellige studentforeningene ved universitetet markerte seg i området rundt der selve immatrikuleringen foregikk. Her er Medicinsk Selskabs Orchester i full sving. 

En rekke av de forskjellige studentforeningene ved universitetet markerte seg i området rundt der selve immatrikuleringen foregikk. Her er Medicinsk Selskabs Orchester i full sving. 

Etter en periode med behov for Gløs-uniformen allværsjakke, viste været seg fra sin beste side under immatrikuleringen.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Etter en periode med behov for Gløs-uniformen allværsjakke, viste været seg fra sin beste side under immatrikuleringen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

Representanter fra NTNUI imponerte med luftige svev som et av de siste innslagene på scenen.  (Foto: KRISTOFFER FURBERG)

Representanter fra NTNUI imponerte med luftige svev som et av de siste innslagene på scenen.  Foto: KRISTOFFER FURBERG

1 / 13

Spente fjes på rekke og rad tok del i den historiske immatrikuleringen på Gløshaugen tirsdag morgen. Gresset bak Hovedbygningen var fylt opp av studenter som skal ta fatt på utdanningen ved Norges største universitet.

Imponert av immatrikuleringen

- Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle være så stort. Det er enormt. Mye større enn vi trodde, sier Marie Bonsaksen (19).

Hun har sammen venninnene Henriette Brox (20) og Solveig Myren (19) sikret seg en av de fremste plassene ved scenen, og talene og sceneshowet imponerte de tre kvinnene fra Mo i Rana.

Bonsaksen og Brox skal i gang med en bachelor i historie, mens Myren skal ta årsstudium i medievitenskap.

Nærheten var viktig

- Jeg har hørt mye bra om NTNU, og har slekt i nærheten. Derfor var NTNU et enkelt valg, sier Myren.

For alle tre har muligheten til å ta toget hjem til Mo i Rana vært med i avgjørelsen.

- Vi er glade i Trondheim, men det kan være kjekt å dra hjem en gang i blant også, sier Bonsaksen.

- Jeg har visst i årevis at jeg ville starte på NTNU, sier Brox.

På immatrikulering for tredje gang

Kompisene og kollegene Erik Melgård (24) og Santoran Ratneswaran (20) har også tatt turen sammen til immatrikuleringen, men selv om de er ferske studenter på henholdsvis økonomi og administrasjon og lektor i historie kjenner de arrangementet fra før.

- Jeg har prøvd meg på både elektro- og dataingeniørutdanningen, sier Melgård, som satser på at alle gode ting er tre, og at økonomi og administrasjon blir det riktige valget.

- UKA er det beste jeg har vært med på

Melgård er opprinnelig fra Steinkjer, og forteller at han flyttet til Trondheim fordi han har hørt mye bra om studiemiljøet.

Det kan Ratneswaran skrive under på etter å ha vært med i UKA i fjor.

- Å være med i UKA er det beste jeg har gjort så langt i studietiden. Det var utrolig morsomt, og jeg møtte masse kule folk.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Etikken blir viktigere i søknader om midler fra Forskningsrådet

Hopper du harelabb over forskningsetikken når du skal søke Forskningsrådet om midler? Nå vil det straffes hardere.

Forskere i folkemøte om klima:

- Klima taper mot internasjonalisering

Ytring:

Hvem har rett til å mene noe om Høyskoleparken?

Å fremme et argument ved å prøve å frata meningsmotstanderen troverdighet, er et kjent retorisk knep. Men ikke akkurat tillitsvekkende.

Ytring:

Plagiat – den nye utfordringen for forskere?

Her er en historie om hvordan forskningsjuks kan utføres i praksis. Forskere stjal innholdet i et paper skrevet av Antje Klitkou og hennes kolleger.