Disse studentene vil løse matkrise med et spesielt fiskefôr

Studentbedriften AgriMare Bio vil legge om kostholdet til oppdrettslaksen, slik at menneskene får mer mat på bordet.
Studentene Lene Stenseth, Emma Lovise Sunde og Charlotte Thunes Hansen vil drive oppdrett av en marin organisme som vil fungere som en god kilde til protein i fiskefôr. Sammen med Krister Krogsæter og Erik Andresen har de startet AgriMare Bio.
(Foto: AgriMare Bio)

Studentene Lene Stenseth, Emma Lovise Sunde og Charlotte Thunes Hansen vil drive oppdrett av en marin organisme som vil fungere som en god kilde til protein i fiskefôr. Sammen med Krister Krogsæter og Erik Andresen har de startet AgriMare Bio. Foto: AgriMare Bio

Tidligere har vi skrevet om studentbedriften «Kelp», som lager knekkebrød av tare. Tanken bak det spesielle knekkebrødet er at produksjonen skal være sunn og bærekraftig.

En annen studentbedrift som tenker på bærekraft er AgriMare Bio, som ble etablert av studentene Lene Stenseth, Emma Lovise Sunde, Charlotte Thunes Hansen, Krister Krogsæter og Erik Andresen.

Trioen studerer biomarin innovasjon ved NTNU i Ålesund, og de jobber med et produkt som skal være med å kjempe mot en kommende matkrise.

- Innen år 2050 vil befolkningen ha økt til over 9 milliarder mennesker og matmangelen vil være en realitet, rett og slett fordi det ikke vil finnes tilstrekkelige ferskvannsressurser til å dekke vannbehovet ved matproduksjon, skriver AgriMare Bio i en pressemelding, og viser til en rapport fra FN.

NTNU-studentene peker på de store mengdene av vannforbruk som brukes til kjøttproduksjon, kommer til å føre til vannmangel, noe som kan føre til at vi blir tvunget til å spise mer vegetabilske produkter.

Det er der fiskefôret kommer inn i bildet. Studentbedriften viser til laksefakta.no, som skriver at 70 prosent av et gjennomsnittlig fôr til oppdrettslaks består av vegetabilske ingredienser.

- Dette er ressurser som heller burde blitt benyttet direkte til humant konsum, heter det i pressemeldingen fra AgriMare Bio.

Derfor skal de komme med en erstatning til de vegetabilske ingrediensene i fiskefôret. Dette vil de gjøre gjennom å drive oppdrett av en marin organisme som vil fungere som en god kilde til protein i fiskefôr.

Fremgangsmåten er foreløpig en bedriftshemmelighet.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Ingen avklaring om avissamarbeid

NTNU og UiO er ikkje klare for å gå inn i samarbeid om nasjonal universitetsavis. Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen ser igjen mot Khrono og OsloMet.

Vet ikke hvor de skal henvende seg dersom kollegaen fusker

Bare åtte prosent av norske forskere mener de har god kjennskap til hva de skulle gjøre dersom de oppdaget at kollegaen drev med forskningsfusk.

NTNU vil ha to nasjonale aviser

Nasjonalt avissamarbeid står på dagsorden når rektorar frå dei fem største universiteta i Noreg møtes til såkalla U5-møte i Trondheim i dag.

NTNU til topps i omdømmemåling

NTNU topper en ny undersøkelse om utvalgte virksomheter i offentlig sektor.